1,2 tūkst. migrantų vėl bandė prasiveržti iš Maroko į Ispanijos Meliljos anklavą

Maždaug 1,2 tūkst. migrantų ketvirtadienį ryte šturmavo užtvarą, skiriančią Ispanijai priklausantį Meliljos anklavą nuo Maroko, ir tai antras toks masinis bandymas per parą, pranešė vienas vyriausybės pareigūnas.

Incidentas įvyko kitą dieną po beprecedenčio 2,5 tūkst. migrantų bandymo prasiveržti pro sieną. Beveik 500 žmonių pavyko prasiveržti, pranešė pareigūnai. Ispanijos vyriausybės vietos delegacija tai pavadino didžiausiu per istoriją bandymu patekti į teritoriją.

Ketvirtadienio incidentas prasidėjo maždaug 6 val. ryto (7 val. Lietuvos laiku), Ispanijos policijai pastebėjus didelę migrantų grupę, einančią prie sieną žyminčios tvoros, sakė Ispanijos vyriausybės vietos delegacijos atstovas.

„Maždaug 7.25 val., įveikę Maroko saugumo pajėgas, jie pradėjo šokinėti per tvorą... svaidydami akmenis ir naudodami prieš saugumo pajėgas kablius ir lazdas“, – nurodė atstovas.

Pasak jo, maždaug 350 migrantų pavyko prasiveržti pro sieną.

Kaip sakė Ispanijos vyriausybės vietos delegacijos atstovas, pradiniai pranešimai rodo, kad buvo sužeisti keturi policijos pajėgų nariai.

Melilja ir kitas Ispanijos anklavas Šiaurės Afrikoje Seuta turi vieninteles Europos Sąjungos sausumos sienas su Afrika, todėl daug migrantų per šias teritorijas bando patekti į Europą.

Nuo skurdo ar smurto bėgantys žmonės, daugiausiai iš Užsachario Afrikos šalių, ištisas savaites ar net mėnesius praleidžia Meliljos ar Seutos prieigose, lūkuriuodami tinkamos progos prasmukti į šias Ispanijos teritorijas.

Iš ten jie paprastai tęsia kelionę į Ispaniją ar kitas Europos valstybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių