Sirijoje per dvigubą išpuolį prie armijos posto žuvo 22 žmonės

  • Teksto dydis:

Mažiausiai 22 žmonės žuvo antradienį per dvigubą mirtininkų sprogdintojų išpuolį prie vieno armijos posto Homso mieste Sirijos vidurio regione, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Valstybinės televizijos specialiajame žinių pranešime nurodoma, kad dar apie 100 žmonių buvo sužeisti per sprogimus, driokstelėjusius Homso Zahros rajone, kuris anksčiau jau ne kartą buvo tapęs sprogdinimų taikiniu.

Homso provincijos gubernatorius Talalas Barazi (Talalas Barazis) naujienų agentūrai AFP sakė, kad per naujausią išpuolį žuvo bent 19 žmonių.

Pasak jo, du sprogdintojai veikiausiai privažiavo prie armijos patikros posto automobiliu; vienas iš jų išlipo, o kitas detonavo sprogmenis, būdamas mašinoje.

Kilus sumaiščiai po pirmojo sprogimo ir susirinkus žmonių miniai, bombą detonavo antras mirtininkas, pasakojo T.Barazi.

Padėtį šalyje stebinti Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) taip pat pranešė apie šį išpuolį, nurodžiusi, kad žuvo mažiausiai 21 žmogus, tarp jų 13 režimo pajėgų narių.

SOHR direktorius Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas) sakė, kad antrasis mirtininkas vilkėjo kariško stiliaus drabužius.

Zahros rajonas Homse anksčiau jau ne kartą buvo tapęs sprogdintojų taikiniu, o gruodžio pabaigoje per kelis koordinuotus sprogimus ten žuvo 19 žmonių.

Tame rajone gyvena daugiausiai alavitai – religinės mažumos, kuriai priklauso ir šalies prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas), nariai.

Atsakomybę dėl ankstesnių atakų Zahroje prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.

Homso miestas anksčiau buvo vadinamas Sirijos sukilimo, kuris prasidėjo nuo protestų prieš vyriausybę 2011 metų kovą, sostine.

Tačiau po kelerius metus vykusių niokojančių susirėmimų ir apsiausčių didžiąją miesto dalį dabar vėl kontroliuoja režimas – išskyrus Vaero rajoną, kuris palaipsniui grąžinamas vyriausybei pagal susitarimą su opozicijos kovotojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių