Niujorko valstijoje pūgos aukų skaičius išaugo iki 13

  • Teksto dydis:

Žuvusiųjų skaičius per retą pūgą vakarinėje Niujorko valstijoje išaugo iki 13, o kylanti oro temperatūra ir savaitgalį prognozuojamos liūtys grasina valstijai potvyniais.

Į pietus nuo Bafalo miesto per vos kelias dienas iškrito metinis sniego kiekis, dėl kurio sugriuvo mažiausiai 30 pastatų, pavojuje atsidūrė mobilių namų stovyklos, ištisos bendruomenės atskirtos nuo pasaulio.

Pasak pareigūnų, žuvusiųjų per žiemos audrą skaičius išaugo iki 13. Du pagyvenę žmones mirė, kai buvo evakuojami iš slaugos namų, dar vienas 50-metis rastas negyvas savo automobilyje.

Daugumos mirčių galima buvo išvengti, sako pareigūnai ir perspėja žmonės likti namuose, laikytis kelionių draudimo ir nevalyti sniego, ypač jeigu turi nesveiką širdį.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba perspėjo dėl „ežero efekto snygio“, kuris atsiranda, kai sausoms šaltoms kontinentinėms oro srovėms judant virš šilto ežero, jos prisisotina vandens garų, šildomos iš apačios kyla aukštyn ir sudaro konvekcinius debesis. Šio reiškinio galimybė išlieka iki vidurdienio.

„Jeigu jums būtina keliauti per ežero efekto snygio pūgą... būkite pasiruošę nuožmioms žiemos vairavimo sąlygoms, labai prastam matomumui ir storai sniego dangai ant kelių“, – sakoma tarnybos pranešime.

Dėl ekstremalios padėties Nacionalinė futbolo lyga perkėlė sekmadienį numatytas vietos komandos „Buffalo Bills“ ir „Newyork Jets“ ekipos rungtynes iš Bafalo į Detroitą.

Roko grupė „Interpol“ pranešė, kad dėl audros daugiau nei 50 valandų buvo įstrigusi savo koncertinių kelionių autobuse, o paskui Bafale, todėl yra priversta atšaukti savo koncertus Monrealyje, Toronte ir Bostone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių