Italų pakrantės apsaugos tarnybai pavyko užbėgti už akių laivo katastrofai

  • Teksto dydis:

Italijos pakrantės apsaugos tarnyba trečiadienį pranešė paskutinę akimirką sustabdžiusį gresiančią katastrofą; jai pavyko perimti nevaldomą laivą, su veikiančiais varikliais plaukiantį uolų link. Laive buvo 768 žmonės.

Pareigūnai nustatė, kad nevaldomas milžiniškas prekinis laivas plaukia įjungtais varikliais ir įstrigusiu vairu, nustatytu laikytis kurso tiesiai į uolėtą krantą Apulijos regione Italijoje.

Dėl nelaimės kelte „Norman Atlantic“ jau ir taip sunkiai dirbanti pakrantės apsaugos tarnyba, supratusi, kad Moldovoje registruotas laivas „Blue Sky M“ plaukia į uolas, naktį skubiai pakėlė du sraigtasparnius.

Šeši pareigūnai išsilaipino laive ir nuskubėjo į vairinę. Jiems pavyko išjungti variklius ir suvaldyti laivą, kai iki kranto buvo likę apie penkios jūrmylės.

Oficialioje ataskaitoje tarnyba pranešė, kad „žudynių“ išvengta.

Vėliau buvo patikslinta, kad laivu gabenti 768 migrantai; anksčiau minėta jų daugiau kaip 900. Daugiausia tarp jų buvo sirų, apie 40 vaikų, viena moteris per šią dramą ėmė gimdyti.

Pristačius juos į Galipolį, imta tirti, kaip šis incidentas rutuliojosi.

Kol kas nežinoma, kuriame uoste migrantai buvo įlaipinti, bet paskutinis šio laivo aplankytas uostas buvo Kerfezas Turkijoje gruodžio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių