Ispanijos policijos pareigūnai išlaisvino pagrobtą ispaną ir sulaikė 10 prancūzų

  • Teksto dydis:

Ispanijos policija antradienį pranešė išlaisvinusi pagrobtą jauną ispaną, už kurį buvo reikalaujama 35 tūkst. eurų išpirkos ir kuris šešias dienas buvo laikomas pietinėje šalies dalyje; taip pat buvo suimta dešimt su pagrobimo siejamų Prancūzijos piliečių.

Policijos pareiškime sakoma, kad pareigūnai rugpjūčio 18 dieną surengė reidą vienoje viloje, esančioje Benahavio mieste prie pietinio Marbeljos kurorto, ir joje rado 27 metų vyrą, kurį saugojo septyni iš Pakistano ir Alžyro kilę Prancūzijos piliečiai.

„Aukai buvo sužeistas veidas, o pareigūnams jis sakė, kad nelaisvėje jam nuolat buvo grasinama ir jis visą laiką buvo saugomas“, – nurodoma policijos pranešime.

Pareigūnai sulaikė septynis 18-28 metų amžiaus pagrobėjus, kuriuos per reidą rado toje viloje.

Taip pat suimta viena prancūzų pora, kuri pasirodė viloje jau po reido ir pabandė bėgti, išvydusi pareigūnus.

„Po gaudynių, per kurias buvo daužti keli policijos automobiliai, jie buvo pagaliau sulaikyti ir suimti“, – sakoma pranešime.

Kitą dieną po šio reido suimtas dar vienas Prancūzijos pilietis, įtariamas taip pat prisidėjęs prie šio pagrobimo.

Policija pradėjo tyrimą gavusi žinią iš aukos artimųjų, kurie pranešė, kad jis buvo pagrobtas Michase, nedideliame miestelyje prie Marbeljos, ir kad jo pagrobėjai grasino jį nužudyti, jei jiems nebus sumokėta 35 tūkst.eurų išpirką.

Pareigūnai vilos viduje rado septynis kilogramus marihuanos ir 250 eurų padirbtais 50 eurų banknotais.

Dešimt Prancūzijos piliečių kaltinami žmogaus pagrobimu, prekyba narkotikais ir dalyvavimu organizuotoje nusikalstamoje grupėje.

Dėl artumo su Maroku, kuris laikoma pagrindiniu hašišo šaltiniu Europai, Ispanija virto pagrindine narkotikų trasa į žemyną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių