Buvęs Kataro emyras per atostogas susilaužė koją

  • Teksto dydis:

Buvęs Kataro emyras šeichas Hamadas bin Khalifa al Thani (Hamadas bin Chalifa al Thanis) atostogaudamas susilaužė koją, antradienį pranešė vyriausybės pareigūnai.

Vyriausybės pranešime buvo patvirtinta informacija, kad buvęs šalies vadovas, Katare oficialiai vadinamas „Emyru tėvu“, po savaitgalį įvykusio incidento buvo atskraidintas į Šveicariją skubiai medicinos pagalbai.

„Šeštadienį, gruodžio 26 dieną, jo didenybė Emyras tėvas šeichas Hamadas bin Khalifa al Thani buvo atskraidintas į Ciurichą, Šveicariją skubiam gydymui, kai atostogaudamas susilaužė koją“, – nurodoma vyriausybės pranešime.

„Po sėkmingos operacijos jo didenybė Emyras tėvas šiuo metu atsigauna Ciuriche ir jam yra taikomas fizioterapinis gydymas“, – sakoma jame.

Manoma, kad Kataro šeima atostogavo viename Maroko Atlaso kalnų kurorte, tačiau lieka nežinoma, kokiomis aplinkybėmis lūžo šeicho koja.

Informaciją apie šeicho patirtą traumą patvirtino ir vienas jo sūnų šeichas Joaanas bin Hamadas (Joanas bin Hamadas) socialiniame tinkle.

„Visiems, kurie klausinėja apie Emyrą tėvą, (pranešu, kad) jis jaučiasi gerai, garbė Dievui, – parašė jis tinkle „Twitter“. – Jam lūžo koja, atlikta operacija, o dabar prasidėjo fizioterapija... ačiū, kad domitės“.

Kataro valstybinė naujienų agentūra taip pat pranešė, kad dabartinis Kataro emyras šeichas Tamimas bin Hamadas al Thani (Tamimas bin Hamadas Thanis)gruodžio 27 dieną sulaukė skambučio iš Maroko karaliaus Mohammedo VI (Mohamedo VI) ir aptarė „abiems rūpimus klausimus“.

Pirmadienį buvo pranešta, kad savaitgalį Šveicarijoje nusileido net devyni Kataro karališkajai šeimai priklausantys lėktuvai.

Šveicarijos federalinio civilinės aviacijos biuro atstovas patvirtino, kad Ciuricho Kloteno oro uoste naktį iš gruodžio 25 į 26 dieną daug kartų neplanuotai leidosi lėktuvai, priklausantys Kataro karališkajam oro laivynui.

Ciuricho laikraštis „Tages Anzeiger“ rašė, kad pirmasis Kataro lėktuvas „Airbus“ atskrido iš Marakešo ir nusileido Ciuriche gruodžio 26 dieną, netrukus po vidurnakčio.

Kitas lėktuvas oro uoste leidosi gruodžio 26 dieną 5 val. ryto vietos (6 val. Lietuvos) laiku, o trečiasis – dar po 15 minučių. Abu jie atskrido iš Dohos, rašė laikraštis.

Anot „Tages Anzeiger“, skubi medicininė pagalba buvo tokia svarbi, kad savaitgalį Ciuriche nutūpė dar šeši su Kataro karališkąja šeima ir vyriausybe siejami lėktuvai.

Šveicarijos užsienio reikalų ministerijos atstovas pirmadienį elektroniniame laiške naujienų agentūrai AFP nurodė, kad federacija yra informuota „apie Kataro karališkosios šeimos narių buvimą Šveicarijoje“, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Šeichas Hamadas, kuriam sausio 1 dieną sukaks 64 metai, vadovavo Katarui nuo 1995 iki 2013 metų, per tą laikotarpį jo šalis tapo viena turtingiausių pasaulio valstybių.

2013 metais jis užleido sostą savo sūnui ir dabartiniam šalies vadovui 35 metų Tamimui Bin Hamadui al Thani.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tegu

tegu portretas
jis nors ir b..i nusilaužia kas mums iš to?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių