Žiniasklaida: Japonijoje sulaikytas į imperatoriaus rezidenciją patekęs vyras

Tokijuje sulaikytas 29 metų vyras, įtariamas įsilaužęs į imperatoriaus Naruhito rezidenciją, kur, kaip skelbiama, praleido dvi valandas prieš šį surandant, sekmadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Neįvardintas vyras į paprastai smarkiai saugumą „Akasaka“ kompleksą, skirtą imperatoriškosios šeimos nariams, pateko per šalia esančius svečių namus šeštadienio vakarą, skelbia „Fuji News Network“ (FNN).

Vyrą imperatoriškoji apsauga sulaikė netoli princesės Yuriko (Juriko) – buvusio šalies imperatoriaus Akihito tėvo tetos – rezidencijos, praėjus maždaug dviem valandoms po įsilaužimo, nurodė FNN, cituojantis policijos pareigūnus.

Skelbiama, kad vyras pateko į kompleksą per svečių namų vartus, kurie tuo metu nebuvo saugomi.

Apie įsilaužimą pranešė ir „TBS News“ kanalas, kuris taip pat skelbė, kad įtariamasis esą policijai pasakė: „Aš norėjau susipažinti su imperatoriškosios šeimos nariais.“

Neskelbiama, ar vyras iš tiesų susitiko nors vieną imperatoriškosios šeimos narį, tačiau vietos žiniasklaida nurodo, kad per incidentą niekas nenukentėjo.

Vietos policija atsisako ką nors komentuoti, o Imperatoriškosios šeimos agentūra kol kas neatsakė į prašymus pakomentuoti padėtį.

Tai buvo ne pirmas kartas, kai į imperatoriškuosius rūmus kas nors įsibrovė. Pernai gegužę buvo sulaikytas japonas, kuris perplaukė imperatoriškuosius rūmus supantį vandens griovį, perlipo išorinę sieną ir pateko į rūmų dalį, į kurią pašaliniai nėra įleidžiami.

Anksčiau buvo sulaikyti ir keli japonai bei užsieniečiai, kurie perplaukė šį griovį, įskaitant vieną britą, kuris tai padarė būdamas nuogas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių