Vasarį Kongrese liudys buvęs D. Trumpo advokatas M. Cohenas

  • Teksto dydis:

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) buvęs advokatas Michaelas Cohenas (Maiklas Koenas) kitą mėnesį duos parodymus Kongrese, ketvirtadienį pranešė įstatymų leidėjai, tyrimui dėl galimo susimokymo su Rusija keliant vis didesnę grėsmę Baltiesiems rūmams.

Demokratų kontroliuojamų Atstovų Rūmų Priežiūros komiteto atstovai ketvirtadienį nurodė, kad M. Cohenas parodymus duos per viešą sesiją vasario 7 dieną.

„Dėkoju Michaelui Cohenui, kad sutiko savanoriškai liudyti Priežiūros komitete“, – sakoma komiteto pirmininko Elijah Cummingso (Elaidža Kamingso) pranešime.

M. Cohenas yra labai svarbi figūra specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) tyrime dėl galimo koordinavimo tarp Rusijos ir D. Trumpo rinkimų kampanijos.

M. Cohenas taip pat figūruoja federalinių prokurorų Niujorke tyrime dėl rinkimų kampanijos finansavimo pažeidimų, susijusių su pinigais už tylą vienai pornofilmų aktorei ir vienam buvusiam žurnalo „Playboy“ modeliui. Abi šios moterys tvirtina turėjusios lytinių santykių su D. Trumpu.

Ketvirtadienį Teksase D. Trumpas žurnalistams sakė, kad „visai nesirūpina dėl to“, kad jo buvęs asmeninis advokatas M. Cohenas liudys Kongrese.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių