Vakarų Krante „Hamas“ kovotojai nušovė keturis žydus

Vakarų Krante antradienį buvo nušauti keturi izraeliečiai, o atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė islamistų judėjimas "Hamas".

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu, kuris atvyko į Vašingtoną atnaujinti tiesioginių taikos derybų su palestiniečiais, pažadėjo, jog už šį išpuolį bus atkeršyta.

Judėjimas "Hamas" gyrė ataką, per kurią buvo nužudyta ir viena nėščia moteris, o šimtai islamistų rėmėjų išėjo į Gazos Ruožo gatves švęsti.

Izraelio vyriausybės vadovas sakė, kad asmenys, atsakingi "už civilių izraeliečių kraujo praliejimą", neliks nenubausti, ir pažadėjo sumedžioti žudikus.

Keturi žydai buvo nušauti sutemus netoli Kirjat Arbos žydų nausėdijos Vakarų Krante.
Ši kruvina ataka buvo aiški žinia nuo Vakarų Krantą valdančio islamistų judėjimo "Hamas", griežtai pasisakančio prieš palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso derybas su B.Netanyahu, kurias ketinama atnaujinti trečiadienį Vašingtone.

"Ezzedine al-Qassamo brigados" prisiima visą atsakomybę", - trumpame pareiškime nurodė "Hamas" karinis sparnas.

"Hamas" šlovina operaciją Hebrone ir laiko ją normalia reakcija į okupacijos nusikaltimą", - pareiškė judėjimo atstovas spaudai Sami Abu Zuhri.

Palestiniečių ministras pirmininkas Salamas Fayyadas taip pat pasmerkė žudynes, kurios, pasak jo, surengtos tokiu metu, kai palestiniečių vadovybė siekia sutelkti tarptautinę paramą savo argumentams derybose Vašingtone.

Izraelio premjero patarėjai sakė, kad B.Netanyahu nurodė saugumo pajėgoms "be jokių diplomatinių suvaržymų" sumedžioti žudikus.

Baltieji rūmai griežtai pasmerkė keturių žydų nužudymą ir įspėjo, kad "taikos priešai" sieks sužlugdyti taikos derybas.


Šiame straipsnyje: IzraelisžudynėsHamas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių