V. Zelenskis: sugrąžinus Krymą Rusija galėtų grįžti į G-8

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį pareiškė, kad Krymo sugrąžinimas jo šaliai, kovų Rytų Ukrainoje nutraukimas ir politinių kalinių išlaisvinimas būtų signalas, kad Rusija yra pasirengusi grįžti į galingųjų pasaulio valstybių klubą – Didįjį aštuonetą (G-8).

„Okupuoto Krymo sugrąžinimas, kovinių veiksmų Donbase nutraukimas ir daugiau kaip 100 politinių kalinių bei ukrainiečių jūreivių, kuriuos laiko Kremlius, išlaisvinimas bus tikras, rimtas signalas pasauliui, kad Rusija pasirengusi vėl užimti savo vietą aukštosios diplomatijos darbotvarkėje“, – parašė V. Zelenskis savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Ukrainos prezidentas taip pat padėkojo toms valstybėms, kurios ir toliau palaiko jo šalį ginant teritorinį vientisumą ir suverenitetą.

Anksčiau šią savaitę JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) paragino atkurti G-8 formatą, nes daugelis Didžiojo septyneto (G-7) svarstomų geopolitinių klausimų yra susiję su Rusija.

Sprendimas pašalinti Rusiją iš labiausiai išsivysčiusių pasaulio šalių grupės buvo priimtas 2014 metais, kai Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį. D. Trumpas jau anksčiau yra sakęs, kad šis sprendimas turėtų būti atšauktas.

Tuo metu Ukrainos ambasada JAV paragino G-7 šalių lyderius neišduoti savo principų ir bendromis jėgomis priversti Rusiją grįžti prie „konstruktyvaus elgesio“.

„Esame susirūpinę dėl pasirodžiusių prielaidų, kad Rusijos Federacija gali grįžti į Didįjį septynetą“, – sakoma feisbuke paskelbtame ambasados pranešime.

„Raginame Didžiojo septyneto šalių lyderius laikytis savo principingos pozicijos ir bendrų pastangų priversti agresorių gerbti pasaulinę tvarką ir grįžti prie konstruktyvaus elgesio“, – priduriama jame.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ds

Ds portretas
O prie ko išvis tą amerika,ar ji kokia kaimynė ji okupantas

Hana

Hana portretas
Debile ruda tas G8 kaip šuniui 5koja ,o jei reikės tai banderu net neklaus,pasaulio šiukšles fašistai banderos

girto xoxolu eziuko-juokdario

girto  xoxolu  eziuko-juokdario  portretas
svajos apsirukius kanapem.....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių