V. Zelenskis: Kursko operacija smarkiai prisidėjo prie mainų belaisviais

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sako, kad Kursko operacija įnešė vieną didžiausių indėlių į vadinamąjį Ukrainos mainų fondą, padėdama išlaisvinti ukrainiečius iš rusų nelaisvės.

„Šiandien sukanka du mūsų karinės operacijos Kursko srityje mėnesiai. Ir tai yra labai svarbus karo etapas. Tai yra kažkas, kas labai padėjo ir toliau padeda mūsų šaliai“, – sakė V. Zelenskis savo vakaro kalboje, paskelbtoje socialiniame tinkle „Telegram“ sekmadienio vakarą.

„Ukrainiečiai įrodė, kad gali perkelti karą į Rusiją. Ir su pakankama mūsų partnerių parama mes galėsime daryti spaudimą Rusijai taip, kad ji suprastų, jog karas jai nieko neduos“, – pridūrė jis.

„Toliau dar labiau spausime Rusiją, nes tik jėga galime priartėti prie taikos“, – sakė V. Zelenskis.

Ukraina puolimą kaimyninėje Rusijos Kursko srityje pradėjo rugpjūčio 6 dieną. Pasak Kyjivo, per šį laiką pavyko užimti apie 100 gyvenviečių.

Kursko puolimas užklupo Kremlių netikėtai praėjus pustrečių metų nuo invazijos pradžios ir privertė Maskvą išsiųsti į regioną pastiprinimą.

Rusija teigia per kontrpuolimą, pradėtą praėjus daugiau kaip mėnesiui nuo Kyjivo puolimo pradžios, atsiėmusi iš Ukrainos daugiau kaip dešimt kaimų Kursko regione.

Kyjivas teigė, kad puolimu siekiama užkirsti kelią Rusijos smūgiams į Ukrainos Sumų sritį ir priversti Rusiją sėsti prie derybų stalo Ukrainos sąlygomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių