V. Putinas pasveikino Kinijos prezidentą su gimtadieniu – įteikė dėžę ledų

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Kinijos valstybės vadovui Xi Jinpingui (Si Dzinpingui), kuriam birželio 15 dieną sukako 66 metai, prieš šeštadienį Tadžikistane įvykusį aukščiausiojo lygio susitikimą padovanojo milžinišką dėžę ledų, kuri tapo dar vienu šiltų santykių tarp dviejų vadovų įrodymu.

„Sveikinu su gimimo diena, mano geriausi linkėjimai ... Džiaugiuosi, jog turiu tokį draugą kaip jūs“, – pareiškė V. Putinas, cituojamas oficialioje Kremliaus svetainėje.

Dviejų valstybių vadovai susitiko Tadžikistano sostinėje Dušanbėje, kur įvyko penktasis Bendradarbiavimo ir pasitikėjimo priemonių stiprinimo Azijoje (CICA) konferencijos aukščiausiojo lygio susitikimas, subūręs delegacijas iš 27 šalių, įskaitant Iraną ir Katarą.

Pekinui ir Maskvai dėl įtemptų santykių su Jungtinėmis Valstijomis siekiant stiprinti tarpusavio ryšius, Kinijos prezidentas praėjusią savaitę tris dienas viešėjo Rusijoje ir buvo susitikęs su V. Putinu, kurį pavadino savo „geriausiu draugu“.

„Turime puikių dovanų“, – šeštadienį pareiškė V. Putinas ir, oro temperatūrai Dušanbėje viršijus 30 laipsnių, savo Kinijos kolegai įteikė didžiulę rusiškų ledų dėžę.

Kinijos žmonių širdyse užimate svarbią vietą.

Rusijos prezidentas taip pat padovanojo pyragą ir puošnią vazą.

Nuotraukose matyti Xi Jinpingas ir V. Putinas iškėlę šampano taures.

„Visa mūsų komanda ir, galiu net pasakyti, visa mūsų tauta linki jums visa ko geriausio, nes jūs daug prisidedate prie mūsų šalių tarpusavio santykių plėtojimo“, – pareiškė V. Putinas.

„Kinijos žmonių širdyse užimate svarbią vietą“, – jam atsakė Xi Jinpingas.

Abu vadovai praėjusią savaitę pasirašė bendrą pareiškimą dėl visapusės partnerystės ir strateginio bendradarbiavimo plėtros.

O didžiosios Rusijos ir Kinijos bendrovės pasirašė nemažai bendradarbiavimo sutarčių.

CICA aukščiausiojo lygio susitikime, kuriame dalyvavo ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas), buvo aptariamos idėjos, kaip stabilizuoti padėtį Azijoje neramioje geopolitinėje aplinkoje.

„Rusijos vadovas pagyrė Xi Jinpingo vaidmenį plėtojant dvišalius santykius ir atkreipė dėmesį į sėkmingą paskutinį Kinijos prezidento vizitą Rusijoje“, – rašoma Kremliaus svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Kai nebesugebi suskaiciuoti turtų,ledai tinka viesąjai nuomonei fomuoti.

Pagal

 Pagal  portretas
protą, ir darbai...

Petras

Petras portretas
"Karsta draugyste" vesinama ledais??? Kas bus kai ir tie pasibaiks? TURIM PATIRTIES IR ZINIUU KAS IS DIDELIU DRAUGYSCIU GALIAUSIAI SNIPSTAS GAUNASI, VIETOJE VIENO PABEGUSIO RUSO PO PENKIS KINIECIUS GAUS PUTINAS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių