Ukraina iš JAV gavo 3,9 mlrd. JAV dolerių paskolą

  • Teksto dydis:

Ukraina iš Jungtinių Valstijų per Pasaulio banką gavo 3,9 mlrd. JAV dolerių paskolą, platformoje „Telegram“ pranešė Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalas.

„Ukraina iš Jungtinių Valstijų per Pasaulio banką gavo 3,9 mlrd. JAV dolerių paskolą. Šios lėšos padės finansuoti prioritetines biudžeto išlaidas, pavyzdžiui, mokėti atlyginimus mokytojams, gydytojams ir gelbėtojams, taip pat teikti socialines išmokas“, – rašė jis.

D. Šmyhalas atkreipė dėmesį, jog tai yra pirma tiesioginės paramos biudžetui, kurią Jungtinės Valstijos suteiks 2024 m., dalis. Jis priminė, kad Ukraina iš Jungtinių Valstijų šiemet turėtų gauti 7,8 mlrd. JAV dolerių biudžetui skirtų lėšų. Jo teigimu, tai padės Ukrainai „užtikrintai įveikti šį finansinį laikotarpį“.

„Mes dėkojame Jungtinėms Valstijoms ir Pasaulio bankui už didelį jų dėmesį ir pagalbą, padedančią mums būti atsparesniems barbariškai rusų agresijai“, – rašė D. Šmyhalas.

Pirmiau buvo praneša, jog ministrų kabinetas tikisi, kad Didžiojo septyneto šalys parengs technines procedūras, kaip Ukrainai galima būtų perduoti iš Rusijos turto gautą 50 mlrd. JAV dolerių sumą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeJAVPasaulio bankaspaskola

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių