Tikimasi, kad Didžioji Britanija iki Kalėdų grįš prie normalaus gyvenimo

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas tikisi, kad iki šių metų pabaigos šalis grįš prie normalaus gyvenimo, kurį sutrikdė koronaviruso epidemija ir dėl to įvesti apribojimai. Jis tai pareiškė penktadienį per spaudos konferenciją.

„Aš labai ir nuoširdžiai tikiuosi, kad mes galėsime peržiūrėti likusius apribojimus, ir tai leis reikšmingesniu mastu grįžti į normalią situaciją anksčiausiai nuo lapkričio, galbūt per Kalėdas“, - sakė premjeras.

Anot B. Johnsono, nuo rugpjūčio 1 d. Anglijoje bus atidarytos tokios laisvalaikio leidimo vietos kaip čiuožyklos, kėglinės ir kazino. Vyriausybė atsisakys reikalavimo, kad britai, jei yra tokia galimybė, dirbtų iš namų – darbdaviai patys spręs, kokia darbo forma jų darbuotojams bus saugesnė. Nuo spalio valdžia ketina leisti rengti koncertus atviruose stadionuose, taip pat organizuoti konferencijas ir kitus verslo susitikimus. Bet naktiniai klubai dar bus uždaryti. Kitos administracinės ir politinės Jungtinės Karalystės dalys – Škotija, Velsas ir Šiaurės Airija – pačios apibrėžia savo politiką epidemijos sąlygomis.

Vyriausybės vadovas taip pat patvirtino, jog sveikatos apsaugos sistemos reikmėms bus papildomai skirta 3 mlrd. svarų sterlingų (3,3 mlrd. eurų), kad būtų pasiruošta žiemos mėnesiams, kai dėl sezoninių veiksnių padidėja ligoninių krūvis.

Didžioji Britanija – viena iš labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusių šalių, pirmiausia pagal mirčių skaičių. Oficialiais duomenimis, iki šiol infekcija diagnozuota daugiau kaip 292 tūkst. žmonių, iš jų per 45 tūkst. mirė. Daugiausia infekuotųjų ir mirusiųjų – atitinkamai 251 482 ir 40 528 – tenka Anglijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ui \\\\\.../////

Ui  \\\\\...///// portretas
Lhitvakas žhino,Ui.---Ons nuo Žemaičių Naumiesčio,zemlioks,tek susvielis.

vargu ..vargu.. tas matosi is Borios sukuosenos

vargu  ..vargu.. tas matosi is  Borios  sukuosenos  portretas
dar iki ,,nuormalaus gyvenimo,, kaip iki Maskvos basam pestute.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių