Tailando policija ardo prieš vyriausybę protestuojančių demonstrantų stovyklas

Tailando sostinėje penktadienį sutelkti tūkstančiai riaušių policijos pareigūnų ėmė ardyti stovyklas, kuriose daug savaičių buvo įsikūrę opozicijos protestuotojai, bei išvadavo apsiaustus vyriausybinius pastatus, nesulaukdami pasipriešinimo.

Ši operacija žymi netikėtą posūkį į keblią padėtį patekusios vyriausybės taktikoje. Vyriausybė kelis mėnesius leido demonstrantams būti keliose Bankoko vietose įkurtose stovyklose ir protestuoti prieš premjerę Yingluck Shinawatrą (Jinglak Činavatą).

Riaušių policija išardė protestuotojų palapines ir per garsiakalbius perspėjo demonstrantus nesipriešinti šiai operacijai, informavo įvykių vietose esantys naujienų agentūros AFP žurnalistai. Apie jokius susirėmimus kol kas nepranešama.

Saugumo pajėgos lengvai susigrąžino kontrolę teritorijose aplink Vyriausybės rūmus, kuriais Yingluck Shinawatra negalėjo naudotis apie du mėnesius, sakė AFP reporteriai. Panašu, kad daugelis protestuotojų jau buvo anksčiau palikę tą teritoriją.

„Pareigūnai grįš dirbti į Vyriausybės rūmus pirmadienį“, – sakė operaciją kontroliavęs darbo ministras Chalermas Yubamrungas (Čalermas Jubamrunas), atvykęs patikrinti to pastato.

Yingluck Shinawatra ir jos kabinetas dėl demonstracijų buvo priversti kelias savaites dirbti neįvardytose sostinės vietose.

Per saugumo pajėgų operaciją dėmesys buvo sutelktas į vyriausybinių pastatų rajoną, o ne pagrindines sankryžas komercijos centre, kuris tapo pagrindine mitingų vieta per pastarosiomis savaitėmis vykstančią akciją, kurią protestuotojai vadina „Bankoko uždarymu“.

Iki šiol pareigūnai nepaskelbė jokių planų išvalyti tas sankryžas, kuriose susitelkę šimtai protestuotojų. Judėjimo prieš vyriausybę lyderiai ragino nuo penktadienio surengti didelį dviejų dienų mitingą.

Protestuotojai nori, kad Yingluck Shinawatra atsistatydintų ir perleistų valdžią nerinktai „Liaudies tarybai“, kuri imtųsi reformų ir priemonių pažaboti korupciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių