Tailando ministrų kabinetas paskyrė naują premjerą

Tailando ministrų kabinetas trečiadienį paskyrė naują laikinąjį premjerą – tuojau po to, kai Konstitucinis teismas nušalino vyriausybės vadovę Yingluck Shinawatrą (Jinglak Činavatą) dėl įgaliojimų viršijimo, vienas ministras sakė žurnalistams.

„Kabinetas sutiko paskirti Niwattumrongą Boonsongpaisaną (Nivatumrongą Bunsongpaisaną) eiti premjero pareigas“, – sakė premjero pavaduotojas Phongthepas Thepkanjana (Phongtepas Tepkandžana).

Tailando Konstitucinis teismas pašalino iš posto premjerę Yingluck Shinawatrą

Tailando Konstitucinis teismas trečiadienį pašalino iš posto premjerę Yingluck Shinawatrą (Jinglak Činavatą), nutaręs, kad ji viršijo savo įgaliojimus, 2011 metais perkėlusi į kitas pareigas vieną saugumo pareigūną.

„Teisėjai vienbalsiai nutarė, kad Yingluck piktnaudžiavo premjerės statusu ir kišosi perkeliant (Thawilą Pliensri, Tavilą Pliensrį) dėl asmeninės naudos, – devynių narių teismo pirmininkas Charoonas Intachanas (Čarunas Intačanas) paskelbė per tiesioginę televizijos transliaciją. – Dėl to premjerės statusas pasibaigė – Yingluck nebegalės likti savo poste kaip laikinoji premjerė.“

Keli ministrų kabineto nariai, pritarę saugumo vadovo perkėlimui, taip pat neteks savo statuso.

Kol kas neaišku, ar ši nutartis, padidinanti politinį nestabilumą šalyje, sukurs politinį vakuumą, ar jos postą iki būsimų rinkimų laikinai perims kuris nors iš Yingluck Shinawatros ministrų, paskirtų po Thawilo Pliensri perkėlimo.

Bankoką jau šešis mėnesius krečia demonstracijos per kurias retkarčiais prasiverždavo smurtas. Jų dalyviai reikalavo pašalinti Yingluck Shinawatrą, kurios šeima yra tvirtai palaikoma šalies šiaurėje, bet yra juodinama sostinės elito ir rojalistų pietiečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių