Šimtai migrantų atnaujina savo keliones per Lamanšą į JK

Šimtai migrantų sekmadienį iš Prancūzijos nedideliais laiveliais perplaukė Lamanšo sąsiaurį ir atvyko į Jungtinę Karalystę, pranešė britų Gynybos ministerija.

Nelegalių migrantų kelionės atsinaujino po 11 dienų trukusios pertraukos, kurią lėmė, kaip manoma, šiai kelionei nepalankūs orai, nors Jungtinė Karalystė paskelbė savo daug ginčų keliančius planus siųsti tokius prieglobsčio prašančius atvykėlius už tūkstančių kilometrų į Ruandą.

Šie daug žmogaus teisių gynėjų ir JK opozicijos kritikos sulaukę planai buvo pristatyti labai išaugus migrantų, kertančių vieną judriausių laivybos kelių, skaičiui.

Sekmadienį į JK atvyko 254 asmenys, o iš viso per šiuos metus šalį pasiekė beveik 7 tūkst. tokių atvykėlių – beveik triskart daugiau nei pernaiper tą patį laikotarpį, rodo britų naujienų agentūros „Press Association“ surinkti duomenys.

Pirmadienį į Doverio uostą pietryčių Anglijoje gelbėtojų kateriais ir pasieniečių laivais buvo atgabenta daugiau migrantų, perimtų Lamanšo sąsiauryje.

Panašu, kad nuo balandžio 20 iki 30 dienos nelegalių kelionių jūra migrantams teko atsisakyti dėl tuomet siautusio stipraus vėjo ir audringos jūros.

Iki 2019 metų tokių pavojingų migrantų kelionių joms netinkamomis valtimis buvo mažiau, tačiau vėliau skaičius labai išaugo. 2021 metais JK buvo registruoti 28 526 atvykėliai.

Pernai maždaug 90 proc. į šalį atvykusių migrantų buvo vyrai, iš jų trys ketvirtadaliai 18–39 metų amžiaus.

Tokia statistika didina spaudimą ministro pirmininko Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) vyriausybei, kurios rinkėjai nelegalią migraciją nurodo kaip vieną savo pagrindinių problemų.

Praėjusią savaitę parlamentas priėmė prieštaringai vertinamą Pilietybės ir sienų įstatymą, numatantį maksimalią įkalinimo iki gyvos galvos bausmę nelegaliai žmones gabenantiems asmenims už pagalbą neteisėtai migracijai.

Taip pat numatytos griežtesnės laisvės atėmimo bausmės nelegaliai į šalį patenkantiems asmenims. Tai kelia būgštavimų, kad įstatymas gali būti panaudotas prieš prieglobsčio prašytojus ir pabėgėlius.

JK karinis jūrų laivynas perėmė patruliavimo ir migrantų perėmimo kontrolę Lamanšo sąsiauryje.

Praėjusį mėnesį B. Johnsonas paskelbė daug kritikos sulaukusį planą siųsti visus nelegaliai į JK teritoriją patenkančius asmenis, taip pat ir jau atvykusius nuo sausio 1 dienos, į Ruandą, kol bus išnagrinėti jų prašymai.

Žmogaus teisių grupės ir migrantus remiančios labdaros organizacijos sukritikavo šį planą, o kai kurios organizacijos net grasina paduoti vyriausybę į teismą.

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra yra viena šiam planui nepritariančių organizacijų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jotvilas

Jotvilas portretas
abejoju ar per lamanšą taip į angliją nelegaliai braunasi afrikos šalių aukštos kvalifikacijos dirbti ištroškę programuotojai ir gydytojai

reikia

reikia portretas
tuos negrus visus su ju geldom apsukti atgal, kad varytu i savo sali, o tai ka jie ir toliau tuos negrus priims ir juos islaikys, nes jie baisus nevaleikos ir visi tinginiai tik dauginasi ir gyvena is pasalpu, Jau dabar Anglijoj pamatyti europieti yra retenybe, vieni juiockiai ir babajai.

Juodasis amaras puola baltaji pasauli??

Juodasis amaras puola baltaji pasauli?? portretas
Tai zudynes narkotikai,baisiausios ligos,paminklu griovimai,ir plesimai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių