Šiaurės Korėja pasmerkė Ukrainos sprendimą nutraukti diplomatinius santykius

Šiaurės Korėja penktadienį pasmerkė Kyjivo sprendimą nutraukti dvišalius diplomatinius santykius, kai Pchenjanas oficialiai pripažino Rytų Ukrainos prorusiškų separatistų įkurtų „liaudies respublikų“ suverenitetą.

Ukraina trečiadienį paskelbė nutraukianti oficialius santykius su branduolinių ginklų turinčia valstybe, atsakydama į Pchenjano pripažinimą vadinamosioms Donecko ir Luhansko liaudies respublikoms.

Praeitą mėnesį Sirija, kita Maskvos, sąjungininkė, tapo antra po Rusijos šių darinių nepriklausomybę pripažinusia šalimi.

„Ukraina... neturi jokios teisės ir kvalifikacijos kelti klausimų KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinei Respublikai) dėl jos teisėto naudojimosi suverenitetu“, – Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerijos pranešimą citavo valstybinė naujienų agentūra KCNA.

Ministerijos atstovas taip pat kaltino Kyjivą veiksmais, „prieštaraujančiais nešališkumui ir teisingumui valstybių tarpusavio santykiuose, taip pat susivienijus su JAV“, kurios esą vykdė „neprotingą ir neteisėtą priešišką politiką“ Šiaurės Korėjos atžvilgiu.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba anksčiau šią savaitę sakė, kad Rusija paprašė Šiaurės Korėjos pripažinti separatistines teritorijas ir kad šis žingsnis „daugiau pasako apie Maskvos, o ne Pchenjano toksiškumą“.

Rusija „liaudies respublikų“ nepriklausomybę pripažino kelios dienos prieš vasario 24-ąją pasiųsdama savo pajėgas į provakarietišką kaimynę.

KCNA ketvirtadienį ryte pranešė, kad Šiaurės Korėja „nusprendė pripažinti Donecko liaudies respublikos ir Luhansko liaudies respublikos nepriklausomybę, taip pat išreiškė valią kurti dvišalius santykius su šiomis šalimis, vadovaujantis nepriklausomumo, taikos ir draugystės dvasia“.


Šiame straipsnyje: Šiaurės KorėjaUkrainanutraukė santykiuspasmerkėkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių