Šiaurės Korėja pasmerkė D. Trumpo kelionę po Aziją

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėja šeštadienį pasmerkė, anot jos, „karą kurstančią“ JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kelionę po Aziją ir pareiškė, kad tai tik paspartins Pchenjano pastangas sukurti visavertę branduolinio atgrasymo sistemą.

D. Trumpas šios kelionės metu ragina galingiausias regiono valstybes susivienyti prieš Šiaurės Korėjos vyriausybę ir sutelkti pastangas suvaržant Pchenjano ginkluotės programą.

Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai pareiškė, kad tai „karo kurstytojo vizitas, kuriuo siekiama sukelti konfrontaciją ir priversti Korėjos Liaudies Demokratinę Respubliką atsisakyti savigynai skirto branduolinio arsenalo“.

Iki šio pareiškimo, kurį paskelbė valstybinė naujienų agentūra KCNA, Pchenjano pareigūnai JAV vadovo kelionės viešai nekomentavo.

Įtampa dėl Šiaurės Korėjos ginkluotės programos ypač padidėjo pastaraisiais mėnesiais, kai Pchenjanas įvykdė savo šeštąjį ir iki šiol galingiausią branduolinį bandymą ir išbandė dešimtis raketų – kai kurios iš jų gali pasiekti JAV teritoriją.

Trečiadienį sakydamas kalbą Pietų Korėjos parlamente D. Trumpas įspėjo Pchenjaną nenuvertinti Jungtinių Valstijų, bet taip pat pasiūlė Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui (Kim Čen Unui) geresnę ateitį, jeigu jis atsisakytų branduolinio ginklavimosi užmojų.

Atsikirsdamas į tai Pchenjanas šeštadienį pareiškė, kad D. Trumpo įspėjimai „negali mūsų išgąsdinti ar sustabdyti mūsų pažangos“, o tik „skatina mus pagreitinti pastangas siekiant didžio tikslo – užbaigti valstybės branduolinių pajėgų sukūrimą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių