Šaltiniai: J. Bidenas JAV generaliniu prokuroru siūlys M. Garlandą

Išrinktasis prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pasirinko JAV federalinio apeliacinio teismo teisėją Merricką Garlandą (Meriką Garlandą) kandidatu į generalinio prokuroro postą, trečiadienį pranešė du šaltiniai, informuoti apie atrankos procesą.

M. Garlandas 2016 metais buvo siūlytas į Aukščiausiojo Teismo teisėjus, bet jo kandidatūrą tąsyk atmetė respublikonai. J. Bidenas jį tikriausiai oficialiai pasiūlys būsimuoju Teisingumo departamento vadovu ketvirtadienį. Tuo pačiu tikriausiai bus pasiūlytos kandidatės į M. Garlando pavaduotojas – jomis turėtų tapti buvusi Krašto saugumo departamento patarėja Lisa Monaco (Lisa Monaco) ir buvusi Teisingumo departamento pilietinių teisių padalinio vadovė Vanita Gupta.

Pasirinkdamas M. Garlandą J. Bideną tikisi generalinio prokuroro poste matyti patyrusį teisėją, prieš dešimtmečius ėjusį svarbias pareigas Teisingumo departamente. Be kita ko, M. Garlandas prižiūrėjo bylą dėl 1995 metais Oklahoma Sityje įvykdyto pražūtingo sprogdinimo.

Išrinktojo prezidento pasirinkimas būtų opus Senato respublikonams, atmetusiems šią kandidatūrą 2016-aiasiais ir netgi atsisakiusiais su juo susitikti, kai Aukščiausiajame Teisme atsirado laisva vieta. Vis dėlto J. Bidenas tikriausiai viliasi, kad M. Garlando pasiekimai ir skirtingas pozicija gebančio derinti veikėjo reputacija padės šįkart prastumti jo patvirtinimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių