Rusija pratęsė iki 2021 metų pabaigos atsakomąsias sankcijas Vakarų valstybėms

Rusija pratęsė iki ateinančių metų pabaigos žemės ūkio produktų embargą šalims, paskelbusioms sankcijų Maskvai už Krymo aneksiją ir vaidmenį Rytų Ukrainos konflikte, pirmadienį pranešė vyriausybė.

Atitinkamas nutarimas buvo pasirašytas praėjusį trečiadienį ir vėliau oficialiai paskelbtas.

Į „juodąjį“ sąrašą, galiosiantį iki ateinančių metų pabaigos, įtraukta ir iš Europos Sąjungos išstojusi Jungtinė Karalystė.

Maskva pirmąkart šį embargą įvedė 2014 metų rugpjūtį. Iš pradžių priemonė buvo taikoma JAV, ES, Australijos, Norvegijos ir Kanados produkcijai, vėliau – ir Albanijos, Juodkalnijos, Islandijos, Lichtenšteino ir Ukrainos prekėms.

Draudimas iš pradžių buvo įvestas vieniems metams, o paskui buvo kelis kartus pratęsiamas. Embargas taikomas pieno, žuvies ir mėsos produktams, taip pat daržovėms ir vaisiams. Be to, draudžiama importuoti gyvas kiaules.

Neteisėtai įvežus šią produkciją į Rusijos teritoriją, ji tampa naikintina.


Šiame straipsnyje: RusijaVakaraisankcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Rusija puikiai apsirūpina tomis prekėmis patys ir dar eksportuoja jas. Užmirškit tuos laikus, kai kvailys Gorbačiovas vežė amerikonišką vištieną.O ir kokybe rusiškos maisto prekės lenkia europinę, nes ten daug griežtesnė kokybės patikros sistema. Kadangi iki koronaviruso tarnybos reikalais ten dažnai lankiausi, kalbu visiškai rimtai.

Kai

Kai portretas
Nežinai kokia Rusijos rinka šiai prekinei produkcijai ir kiek ES iš jos eksporto į Rusiją gauna pajamų,tai gal ir juokinga.Patys eksportuotojai iš to tikrai nesijuokia,o ir vyriausybės neneigia patiriančios juntamus eksporto praradimus.Juokis,bet geriau juokis vienas-neatrodysi kvailai.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Sankcijos Vakarams... :) Juokinga... :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių