Pernai 113 mln. žmonių patyrė itin didelį maisto stygių

Praėjusiais metais daugiau kaip 113 mln. žmonių 53 šalyse patyrė itin didelį maisto stygių, teigiama antradienį paskelbtoje pasaulinėje ataskaitoje apie maisto krizes.

Ataskaitos duomenimis, blogiausia padėtis buvo Jemene, Konge, Afganistane, Etiopijoje, Sirijoje, Sudane, Pietų Sudane ir Šiaurės Nigerijoje.

Lyginant su 2017 metais, pernai itin didelį maisto stygių patyrusių žmonių skaičius buvo 11 mln. mažesnis - sumažėjo nuo 124 mln. iki 113 mln. Tačiau, pasak Jungtinių Tautų Maisto ir žemės ūkio organizacijos (FAO) vadovo Josė Graziano da Silvos, šis skaičius „vis dar yra per didelis“.

„Norint iš tikrųjų įveikti badą, reikia kovoti su pagrindinėmis priežastimis: konfliktais, nestabilumu, su klimatu susijusiais ekstremaliais reiškiniais“, - sakė JT Pasaulio maisto programos (WFP) vykdomasis direktorius Davidas Beasley'is.

Prie ataskaitos rengimo prisidėjo FAO, WFP ir Europos Sąjunga.

Rugsėjį paskelbtoje kitoje JT agentūrų ataskaitoje, kurioje plačiau apibrėžiama bado sąvoka, buvo teigiama, kad 2017 metais apytikriai 821 mln. žmonių pasaulyje (vienas iš devynių pasaulio gyventojų) neturėjo pakankamai maisto.


Šiame straipsnyje: maisto stygiusbadasJT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas valdo

Kaunas valdo  portretas
Ir is Lietuvos bent pora tūkstančių tai tikrai buvo

O kas

O kas portretas
O kas gali patvirtinti kad tai tiesa o ne pasipinigavimas geras irodymas yra anglijoje kur is suaukotu pinigu buvo perkamos jachtos ir dar visokiu grobstymu isaiskinta kur pinigai ten sazines nera o jeigu dar zydiskas kraujas ten isimaises tai prapultis tiem fondam

zelemuncikas

zelemuncikas portretas
Pastaba.Primename,duomenys apie badaujančius Rusijoje įslaptinti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių