Pandemijos grimasos: britė darbo negavo po 100 bandymų

  • Teksto dydis:

Didėjantį nerimą dėl darbo trūkumo Jungtinėje Karalystėje iliustruoja vis daugiau pavyzdžių: užsiėmimo nepavyksta rasti nei vietiniams, nei imigrantams.

Essexo grafystės gyventoja Kayleigh Rennix (34 m.) iki šiol niekada neturėjo problemų dėl darbo – personalo valdymo specialistė dirbo pagal specialybę ir uždirbdavo apie 40 tūkst. svarų sterlingų per metus.

Tačiau kovo mėnesį pasibaigė jos darbo sutartis, o sulig koronaviruso pandemija prasidėjo ir bėdos dėl naujo užsiėmimo paieškos.

„Iki šiol užpildžiau bent 100 paraiškų dėl mane dominančio darbo. Kol kas nesulaukiau nė vieno darbdavio žinutės“, – pastarojo meto patirtimi dalijosi žmogiškųjų išteklių specialistė.

Moteris tikina, kad dėl nesėkmingų darbo paieškų pirmą kartą gyvenime ji yra priklausoma nuo valstybės skiriamų pašalpų ir baiminasi, kad artimiausiu metu padėtis dar labiau pablogės – vasarą baigiasi Kayleigh nuomos sutartis, o jeigu ji iki to laiko nesusiras darbo, teks kraustytis pas tėvus.

„Nuoma kainuoja 900 svarų per mėnesį, o aš gaunu tik 740 svarų sterlingų dydžio universalųjį kredita.

Gana sudėtinga situacija.

Dabar esu dėkinga šeimai ir draugams, kurie mane remia finansiškai ir maistu“, – pasakojo britė, kuri dar visai neseniai gyveno geriau nei vidutinis šalies gyventojas.

Tačiau baisiausia, kad JK šiuo metu gali būti daugybė tokių žmonių, kaip ji: šiuo metu nuo vyriausybės finansinės paramos priklausomi gyventojai skaičiuojami milijonais.

Darbą sunku rasti net žemės ūkyje, kuris neseniai skundėsi personalo trūkumu.

BBC pateikia Lenkijos piliečio Marcino Mazurkiewicziaus (32 m.) pavyzdį, kuris JK paskelbus karantiną grįžo į gimtąją šalį, tačiau nutarė grįžti sužinojęs, jog Britanijos žemės ūkyje trūksta darbo jėgos.

„Nors buvo skelbiama, kad darbuotojų paklausa milžiniška, realybėje tai nebuvo panašu į tiesą: vos tik rasdavau tokį skelbimą, susisiekus paaiškėdavo, kad darbuotojų jau nereikia – pozicijos būdavo užimamos akimirksniu“, – pasakojo imigrantas, po ilgiau nei mėnesį trukusių paieškų pagaliau gavęs laikiną medžių genėtojo darbą.

Vyras abejoja, ar tai jam padės išsilaikyti Jungtinėje Karalystėje.

Įdarbinimo agentūros patvirtina, kad susidomėjimas laisvomis darbo vietomis pastaruoju metu itin išaugo: pavyzdžiui, į vieną darbdavio pasiūlymą vidutiniškai pretenduoja 5 kandidatai.

JK ekonomika šiemet gali susitraukti iki 14 proc., tačiau kitais metais turėtų sugrįžti į vėžes, tikina ekspertai.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/darbas/brite-darbo-negavo-po-100-bandymu



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
tai gyvent nemokeji netaupe ir verkia atvzt reik i lietuva jai padirbt,i menesy uz 500 .turbut nusizudytu.

minde

minde portretas
lietuvoj jau geriau be pazistmu nekad tu darbo negausi normkl o kur skelbm ten vergu darbas.

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
Gal dėl amžiaus išlindo tokia bėda?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių