Nuo metų pradžios smarkiai išaugo ES prieglobsčio prašančiųjų skaičius

Kelerius metus mažėjęs, prieglobsčio prašytojų skaičius Europos Sąjungoje nuo metų pradžios vėl smarkiai ūgtelėjo. Nuo sausio iki balandžio prieglobsčio prašymą pirmą kartą ES šalyse pateikė 206 500 asmenų, ir tai yra 15 proc. daugiau nei per tą patį ankstesnių metų laikotarpį, skelbia Vokietijos „Funke“ žiniasklaidos grupės laikraščiai, remdamiesi naujais ES duomenimis.

2018 metais prieglobsčio prašytojų skaičius ES sumažėjo 11 proc. Tačiau nuo metų pradžios vis daugiau prieglobsčio prašytojų į ES atvyksta įprastu keliu ir be vizų, pirmiausiai – iš Lotynų Amerikos ir Vakarų Balkanų valstybių, skelbia žiniasklaida.

Šiais metais iki balandžio kas ketvirtas prieglobsčio prašytojas atvyko iš šalies, kurios piliečiai gali be vizų įvažiuoti į ES Šengezo zoną. Jau 2018 metais jų dalis, ES duomenimis, augo iki penktadalio.

Taip per pirmuosius keturis 2019 metų mėnesius be vizų atvykusių prieglobsčio prašytojų iš krizės krečiamos Venesuelos skaičius, palyginti su tuo pačiu ankstesnių metų laikotarpiu, padidėjo 121 proc. iki 14 257. Tokių atvykėlių iš Kolumbijos skaičius augo 156 proc. iki 8 097.

Venesuela laikotarpiu po Sirijos buvo pagrindinė prieglobsčio prašytojų Europos Sąjungoje kilmės šalis. Iš Sirijos atvykusių žmonių, kurie pirmą kartą pateikė prieglobsčio prašymą, skaičius, per pirmuosius keturis mėnesius siekė 20 392, ir tai yra sumažėjimas 8 proc. Trečioje vietoje yra Afganistanas: nuo sausio iki balandžio pirmą kartą prieglobsčio prašymą pateikė 14 042 afganai – 36 proc. daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tas srautas niekada sumažėjes nebuvo, tik nustotą apie tai rašyti jog būtų sukurta iliuzija jog jis sumažėjo.

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Na iš rusijos plėštų šalių irgi gausiai bėga ir ne i rusiją. O galetų jiems nervus padraskyti.

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
As sakyciau jie dar taikus, jie cia turetu isdauzyti viska velniop uz sita ismalda kuria jiems duoda uz NATO okupantu iszudytus senelius ir vaikus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių