Civiliai ir kovotojai galės evakuotis iš Alepo

  • Teksto dydis:

Susitarta su Sirijos vyriausybe, kad opozicijos kovotojams būtų leista išvykti iš Alepo, galbūt net artimiausiomis valandomis, sakė antradienį Rusijos ambasadorius Viktoras Čiurkinas.

„Mano turima naujausia informacija, tikrai yra pasiektas toks suderinimas vietoje, kad kovotojai rengiasi trauktis iš miesto“, – sakė jis žurnalistams, Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai susirinkus į posėdį aptarti krizės Alepe.

V. Čiurkinas dar pridūrė, kad toji evakuacija gali prasidėti „artimiausiomis valandomis, galbūt“.

Anksčiau vienas sukilėlių pareigūnas taip pat sakė, kad pasiektas susitarimas dėl skubios civilių gyventojų ir opozicijos kovotojų evakuacijos iš rytinio Alepo Sirijoje.

„Susitarta dėl Alepo gyventojų, civilių ir kovotojų su jų lengvaisiais ginklais, evakuacijos iš apsiaustų rytinio Alepo rajonų“, – sakė Yasseras al Youssefas (Jasiras Jusefas) iš sukilėlių grupuotės „Nureddine al Zinki“.

Pasak jo, susitarimas, už kurį „laidavo Rusija ir Turkija“ bus pradėtas įgyvendinti „artimiausiomis valandomis“.

Saugumo Taryba į posėdį vidurdienį (19 val. Lietuvos laiku) rinkosi Prancūzijos ir Britanijos prašymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Akivaizdu kad šis feikas visiškiems besmegianiams. Jokių vaikų ten nėra tik JAV ir koalicijos globojami, ginami ir ginkluojami teroristai. JAV ir koalicijos teroristai buvo ginkluojami finansuojami tam kad nuversti B. Asadą. Gėda JAV ir koalicijai, kuri apmokė apginkalvo teroristus. O dabar visas vaijus dėl to kad apsupti liko JAV ir koalicijos karo instruktoriai, kurie mokino kaip žudyti vaikus ir civilius.

Cyhas

Cyhas portretas
Visas Pasaulis pakraupes, kaip babajai, padedant maskolisku fasistu aviacijai, zudo civilius ir vaikus.

Anonimas

Anonimas portretas
Prancūzai ir Britai baiminasi kad Sirijos armija "nudobs" Alepe easančius Prancūzų ir Britų karo instruktorius, kurie padėjo teroristams žudyti taikius civilius Alepo gyventojus, vaikus ir ligonines. Gėda teroristų remėjams ir tiems kas tiekia ginklus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių