Nepaisant protestų, Ukrainoje griežtinami apribojimai dėl koronaviruso

Ukrainos vyriausybė trečiadienį paskelbė, kad nuspręsta griežtinti apribojimus dėl koronaviruso.

Siekiant sustabdyti koronaviruso infekcijos atvejų augimą, šalyje tris ateinančius lapkričio savaitgalius visos ne pirmo būtinumo verslo įmonės privalės užsidaryti, įskaitant restoranus, prekybos centrus ir sporto sales. Savaitgalių metu dirbs tik maisto produktų parduotuvės, vaistinės ir bankai.

Sveikatos apsaugos ministro Maksymo Stepanovo teigimu, „visiškas užsidarymas“ būtų geresnis pasirinkimas, bet šalies ekonomika nepajėgtų to atlaikyti.

Anksčiau trečiadienį beveik 2 tūkst. žmonių susirinko prie vyriausybės būstinės Kijeve protestuoti prieš planuotus griežtesnius apribojimus.

Demonstrantai, daugiausiai restoranų ir kino teatrų savininkai bei darbuotojai, prašė vyriausybės leisti jiems ir toliau dirbti savaitgaliais.

Kai kurie susirinkę demonstrantai laikė plakatus su užrašais „Leiskite dirbti“ ir „Jokio darbo – jokių mokesčių“.

Ukraina, kuri yra viena skurdžiausių Europos šalių, šeštadienį pranešė per parą užregistravusi rekordinį naujų užsikrėtimo atvejų skaičių – 10 746.

Ukrainoje per visą infekcijos plitimo laikotarpį patvirtinta daugiau kaip 490 000 koronaviruso infekcijos atvejų, daugiau kaip 8 900 užsikrėtusių žmonių mirė. Virusu prieš kelias dienas užsikrėtė ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, jis jaučiasi gerai.

Sveikatos priežiūros pareigūnai praėjusią savaitę įspėjo, kad šalis su senėjančia visuomenės sveikatos sistema atsidūrė „ant katastrofos ribos“, trūksta ligoninių lovų ir medicinos personalo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių