A. Navalnas per policijoje surengtą teismą pasmerkė „pasityčiojimą iš teisingumo“

Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas pirmadienį pareiškė susidūręs su „pasityčiojimu iš teisingumo“, Maskvos policijai paskubomis surengus teismo posėdį kitą dieną po Kremliaus kritiko dramatiško sulaikymo sostinės oro uoste.

Nepaisant vis garsiau skambančių Vakarų valstybių raginimų paleisti A. Navalną, jis buvo įvestas į salę policijos nuovadoje sostinės Chimkų priemiestyje, kur opozicionierius laikomas nuo sekmadienio vakaro.

Pasak A. Navalno bendražygių, opozicijos lyderiui, pirmąkart grįžusiam į Rusiją iš Vokietijos, kur jis buvo gydomas po apnuodijimo, nebuvo leista susitikti su advokatais, o apie teismo posėdį jis buvo informuotas likus vos kelioms minutėms iki pradžios.

Jo komanda paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti priblokšto A. Navalno reakcija.

„Mačiau daug pasityčiojimo iš teisingumo, (...) bet jie suplėšė ir išmetė“ Rusijos baudžiamąjį kodeksą, pareiškė politikas.

„Tai neįmanoma. Tai visiškas beteisiškumas“, – pridūrė jis.

Pareigūnai sulaikė 44 metų žinomiausią prezidento Vladimiro Putino oponentą Maskvos Šeremetjevo oro uoste, nepraėjus nė valandai po to, kai opozicionierius sugrįžo į Rusiją, nepaisydamas perspėjimų, kad jis bus areštuotas.

 

 

Rusijos kalėjimų tarnyba (FSIN) pareiškė sulaikiusi A. Navalną už tai, kad jis pažeidė 2014 metais sukčiavimo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas. Pats opozicionierius tą bylą laiko paskatinta politinių motyvų.

Prokurorai taip pat gali iškelti su korupcija kovojančiam aktyvistui baudžiamąją bylą dėl įtarimų, kad jis neteisėtai pasisavino beveik 4 mln. dolerių, paaukotų jo organizacijoms.

A. Navalnas išgarsėjo prieš dešimtmetį kaip aršus Kremliaus kritikas, o jo įkurtas Kovos su korupcija fondas skelbia antikorupcijos tyrimus, kuriuose neretai atskleidžiamas Rusijos elito prabangus gyvenimo būdas.

A. Navalnas blogai pasijuto rugpjūtį skrydžio iš Sibiro į Maskvą metu, o po poros dienų komos būklės buvo nuskraidintas į Vokietiją gydyti.

Vakarų ekspertai nustatė, kad Kremliaus kritikas buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Maskva neigia kaip nors prisidėjusi prie šio išpuolio, o rusų tyrėjai tvirtina, kad nėra jokio pagrindo inicijuoti tyrimą.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
Už finansines aferas teistas Čeburaška įsteigė "kovos su korupcija" fondą į kurį sistemingai pervedami doleriai :)))

Anonimas

Anonimas portretas
Policija teismų nerengia, o viešas skatinimas nesilaikyti įstatymų ir kelti riauše yra nusikalstama veika bet kurioje valstybėje. Apskritai, šito dolerinio čeburaškos spektaklis ne veltui sutampa su pilietiniais neramumais USA.

Samane

Samane portretas
Vyrukas su geleziniais kiausais,net putka pavydi tikiu
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių