N. Mandelos našlė ragina Nigerijos vyriausybę rasti pagrobtas mergaites

  • Teksto dydis:

Nelsono Mandelos našlė Graca Machel (Grasa Mašel) pertraukė įprastą gedulo periodą ir paragino Nigerijos vyriausybę bei tarptautinę bendriją labiau pasistengti surasti daugiau kaip 200 moksleivių, kurias pagrobė islamistų grupuotė „Boko Haram“.

„Nigerijos vyriausybė turi atsakomybę apsaugoti savo piliečius“, – parašė ji atvirame laiške, kurį paskelbė pasigirdus įtarimams, kad valdžia ignoravo perspėjimą dėl to „Boko Haram“ išpuolio balandžio 14 dieną.

„Jeigu pasaulis gali mobilizuoti visas priemones lėktuvo su 239 keleiviais paieškai, tai tikrai jis gali mobilizuoti priemones ir mergaitėms rasti. Jos ne mažiau vertos“, – pažymėjo G.Machel.

Nigerijos prezidentas Goodluckas Jonathanas (Gudlakas Džonatanas) penktadienį pareiškė tikįs, kad islamistų praėjusį mėnesį pagrobtos 200 mergaičių tebėra Nigerijoje ir nebuvo išvežtos į Kamerūną.

„Sklinda gandai, kad jos neva išvežtos iš šalies. Bet jeigu jos būtų vežamos į Kamerūną, žmonės būtų matę; tad manau, kad jos tebėra Nigerijoje“, – sakė prezidentas žurnalistams Nigerijos sostinėje Abudžoje vykstančio Pasaulinio ekonomikos forumo kuluaruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių