Minskas: baltarusiškų prekių tranzitas per Klaipėdos uostą gali būti visiškai nutrauktas

Baltarusijos vyriausybės vadovas Ramanas Haloučanka pareiškė, jog Lietuva yra nepatikima ekonominė partnerė, ir pagrasino, kad baltarusiškų užsienio prekybos krovinių tranzitas per Klaipėdos uostą gali būti visiškai nutrauktas, „jei situacija taip ir toliau klostysis“.

„Kuomet kalbama apie didelius pinigus, apie rimtus projektus, negalima dirbti su nepatikimais partneriais. Kol kas kitos baltarusiškos prekės transportuojamos tranzitu per Lietuvą, per Klaipėdos uostą. Tačiau jei situacija taip ir toliau klostysis, mes to atsisakysime. O kas tada bus kraunama Klaipėdos uoste – didelis klausimas“, – sekmadienį vakare televizijos „Belarus-1“ eteryje kalbėjo Baltarusijos premjeras.

Nepatikimomis partnerėmis kuriant ilgalaikį bendradarbiavimą pagal dabartinės Baltarusijos valdžios vizijas R. Haloučanka taip pat įvardijo Latviją bei Lenkiją.

Kuomet kalbama apie didelius pinigus, apie rimtus projektus, negalima dirbti su nepatikimais partneriais.

„Mes nesikišame į [kitų valstybių] vidaus reikalus - kitaip nei, beje, Lietuvos valdžia, kuri visais įmanomais būdais stengiasi kištis į mūsų vidaus reikalus“, – sakė jis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše

Anot R. Haloučankos, kad Baltarusija išmintingai vertina savo rizikas ir deda pastangas, kad sukurtų saugumą, atitinkantį šalies ekonominius interesus.

„Todėl kalis (kalio trąšos – red.) eis kitu keliu, jis jau eina. Ukraina ir Rusija – čia tai, kas liečia gabenimą jūromis. Daugiausia kalis keliauja į Rusiją. Vyksta gabenimas geležinkeliais Kinijos kryptimi“, – pridūrė Baltarusijos vyriausybės vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritariu

pritariu portretas
Man patinka ši valdžia, į klausimą iš ko bus surinktas biudžetas net nemirktelėje atsako - pasiskolinsim :) Intelektualai :)))

4

4 portretas
Tai jau vežama į Ukrainą, Lietuvos geriausi draugai sutiko kad iš Ukrainos uostų kalį transportiros jų priešas Lukasenka, taip pat iš Piterio ir traukiniais į Kinija

Seklys morka

Seklys morka portretas
Kada pagaliau bus atskleistas kgbistu klanas, griaunantis Lietuva?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių