Ministras: Latvija kol kas negavo Baltarusijos prašymo tiekti naftą

Latvija kol kas negavo Baltarusijos prašymo tiekti naftą. Tai trečiadienį interviu TASS korespondentui pareiškė Latvijos susisiekimo ministras Talis Linkaitas.

„Kol kas negavome, – sakė jis. – Bet mes palaikome su kolegomis baltarusiais gerus kontaktus ir kartu dirbame, kad didėtų prekių apyvarta, taip pat naftos ir jos produktų tiekimas abiem kryptimis“.

Pasak T. Linkaito, Latvija galėtų tiekti naftą Baltarusijai naftotiekiu Polockas – Ventspilis. Ministras pridūrė, kad ją būtų galima gabenti ir geležinkeliu, bet nepatikslino detalių.

Antradienį Baltarusijos pirmasis vicepremjeras Dmitrijus Krutojus pranešė, kad jo šalis nusiuntė pasiūlymus dėl naftos pirkimo Ukrainai, Azerbaidžanui, Kazachstanui, Lenkijai ir Baltijos šalims.

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka gruodžio 31 d. įpareigojo naftos ir chemijos komplekso vadovybę artimiausiu metu užtikrinti naftos tiekimą šaliai iš alternatyvių šaltinių. Kaip sakoma naujienų agentūros „BelTA“ pranešime, pirmiausia omenyje turimas naftos tiekimas geležinkeliais iš Baltijos uostų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių