Liuksemburgas siūlo ES šalims iš Graikijos priimti vienus atvykusius nepilnamečius

  • Teksto dydis:

Liuksemburgas ragina mažinti naštą Graikijos pabėgėlių stovykloms Egėjo jūros salose ir pats ketina priimti 10 vaikų ir jaunuolių, atvykusių čia be palydos.

„Aš manau, kad kažkas turi pradėti“, - trečiadienį prieš ES vidaus reikalų ministrų susitikimą sakė Liuksemburgo atstovas Jeanas Asselbornas. Kiekviena ES šalis už kiekvieną pusę milijono gyventojų turi „iš šios skylės ištraukti“ po 10 nepilnamečių be palydos, pasiūlė jis.

Nuo Kalėdų diskutuojama šia tema. Negalima vien tik aimanuoti, Graikijai reikia padėti ir konkrečiai, kalbėjo ministras. Jo šalis, nors problemos ir neišspręs, esą nori parodyti gerą pavyzdį.

Migrantų stovyklos Graikijos Egėjo jūros salose yra visiškai perpildytos. Šiuo metu Lesbo, Samo, Koso, Lero ir Chijo salose, Graikijos duomenimis, gyvena per 42 500 migrantų. Tačiau jose yra tik 6 000 vietų. JT pabėgėlių agentūros duomenimis, daugiau kaip trečdalis migrantų yra nepilnamečiai, tarp jų – daug jaunesnių nei 12 metų amžiaus vaikų. Tikslių duomenų apie vaikus be palydos nėra. Humanitarinės organizacijos mano, kad jų visoje Graikijoje gali būti apie 4 000.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

prietrankos

prietrankos portretas
jiems karo biznis svarbiau, darykit kad karo nebutu tai ir visi emigrantai sugrys

Liuksemburgo

Liuksemburgo portretas
prietranka nesuvokia ką siūlo.

jhjhjh

jhjhjh portretas
oho, kas per užmojai, rekvizuojami vaikai? Visiškas nužmogėjimas plinta iš Vakarų. Tai akivaizdus įrodymas, kad vaikų-tėvų santykis ir apskritai šeima vakariečiams nėra jokia vertybė. Baisu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių