Lenkija atima iš velionio komunistų lyderio generolo laipsnį

  • Teksto dydis:

Lenkijos vyriausybė imasi žingsnių atimti iš velionio komunistų laikų lyderio Wojciecho Jaruzelskio (Voicecho Jaruzelskio) kariuomenės generolo laipsnį, antradienį pranešė gynybos ministras.

Ministras Antonis Macierewiczius (Antonis Macerevičius) šią žinią paskelbė minint karo padėties Lenkijoje įvedimo 35-ąsias metines.

W. Jaruzelskio įvesta karo padėtis buvo nukreipta prieš judėjimą „Solidarumas“, kurio tūkstančiai aktyvistų buvo areštuoti. Devyni protestavę kalnakasiai žuvo per susirėmimus su saugumo pajėgomis.

A. Macierewiczius pavadino W. Jaruzelskį nusikaltėliu, veikusiu prieš savo paties tautą ir nenusipelniusiu generolo laipsnio.

Vienas valdančiosios konservatorių partijos „Įstatymas ir teisingumas“ prioritetų – pasmerkti komunistų valdymo ir karo padėties laikų lyderius.

Antradienį Varšuvoje turi vykti demonstracijos demokratijos pergalei prieš karo padėtį ir komunistų valdymą paminėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

h20

h20 portretas
Saunuoliai zurnalistai kad pradejot rasyti normaliai pavardes... bet skliausteliuose turi buti lenkiskas uzrasas o ne lietuviskas... juk tekstas lietuviskas, skirtas lietuvos skaitytojui tad ir pavardes turi buti parasytos pagrindiniame tekste lietuviskai, o skliausteliuose galima ir zmogaus tautybes kalba...

G

G portretas
Is istorijos laipsnio neatimsi!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių