Latvijos prezidentas atsisakė siūlyti A. Pabrikui formuoti vyriausybę

Prezidentas Andris Bėrzinis, baigęs antrąjį derybų su politinėmis partijomis turą dėl naujos vyriausybės formavimo, nepasiūlė nė vienam iš kandidatų formuoti naująjį ministrų kabinetą.

Derybose su politinių partijų lyderiais jis pabrėžė siekiąs, kad būtų sudaryta tokia vyriausybė, kuri būtų kokybiškesnė už buvusią ir sugebėtų artimiausiu metu spręsti aktualius šalies vystymuisi ir sudėtingus klausimus.

„Esu įsitikinęs, kad galinčių būti kandidatais į premjero postą asmenų ratas yra žymiai platesnis negu viešai nuskambėjo dabar, – sakė A.Bėrzinis. – Yra pakankamai daug žmonių, kurie galėtų imtis vadovauti vyriausybei. Laukiu iš Seime atstovaujamų partijų (pateikti) realių kandidatų“.

Po šio prezidento sprendimo partijos „Vienybė“ taryba ketina šeštadienį spręsti ką daryti, sakė partijos atstovė spaudai Laila Timruota.

Trečiadienį parlamentinė „Vienybės“ frakcija buvo nusprendusi, kad jos pasiūlytas Artis Pabrikas yra vertas ir geras kandidatas į premjerus.

A.Bėrzinis nepaaiškino, kodėl jam atrodo gynybos ministras A.Pabrikas netinkamu į premjerus, tik nurodė esąs nepatenkintas A.Pabriko darbu Gynybos ministerijoje, pavyzdžiui, dėl problemų Zvardės poligone.

Jeigu prezidento netenkins partijų siūlomi kandidatai, jis savo kandidatą atskleis sausio 7 dieną; tai trečiadienį žurnalistams sakė pats A.Bėrzinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių