Kremlius „diagnozavo“ A. Navalnui didybės ir persekiojimo maniją

Kremlius antradienį pareiškė, kad opozicionierius Aleksejus Navalnas yra „ligotas“ žmogus, kurį kamuoja didybės ir persekiojimo manija.

Prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas tai pareiškė reaguodamas į Kremliaus kritiko kaltinimus, kad jį nunuodyti bandė Rusijos saugumo tarnybos.

„Aš turbūt kiek papiktnaudžiausiu ir leisiu sau išsakyti savo asmeninę nuomonę, kurios paprastai nereiškiu, nes neturiu tam teisės“, – sakė D. Peskovas žurnalistams.

„Iš esmės galima pasakyti, kad ligoniui pasireiškia aiškiai išreikšta persekiojimo manija. Taip pat galima aiškiai nustatyti tam tikras didybės manijos apraiškas, nes, kaip kalbama, jis netgi lygina save su Jėzumi“, – kalbėjo Kremliaus atstovas.

Jis pridūrė pastebėjęs, kad A. Navalnui pasireiškia „perdėtas susikoncentravimas į savo trumpikių klyną“.

„Taip tikriausiai ir reikia į tai žiūrėti“, – sakė D. Peskovas.

Pirmadienį A. Navalnas savo tinklaraštyje paskelbė telefoninio pokalbio su vienu Federalinės saugumo tarnybos (FSB) agentu, dalyvavusiu pasikėsinimo jį nužudyti operacijoje, įrašą. Aukšto rango pareigūnu apsimetęs opozicionierius išgavo iš jo prisipažinimą, kad šią vasarą jį nunuodyti bandė FSB.

Remiantis garso įrašu, nuodai buvo A. Navalno trumpikėse.

Pirmadienį vakare FSB pareiškė, kad A. Navalno paskelbtas pokalbis yra „klastotė“ ir dėl to pradėtas tarnybinis patikrinimas. Anot FSB, opozicionieriui talkino užsienio specialiosios tarnybos.

Tuo metu D. Peskovas antradienį žurnalistams sakė, kad „FSB vaidina labai svarbų vaidmenį: ji gina jus ir mane nuo terorizmo, nuo ekstremizmo, nuo įvairių mirtinų pavojų“.

„FSB šį vaidmenį atlieka labai gerai ir labai efektyviai“, – pridūrė jis.

„Tokie bandymai negali diskredituoti Federalinės saugumo tarnybos“, – tvirtino Kremliaus atstovas.

44 metų A. Navalnas pasijuto blogai per skrydį iš Tomsko į Maskvą rugpjūtį. Lėktuvui neplanuotai nutūpus Omske, jis buvo nuvežtas į šio miesto ligoninę, o po poros dienų komos būklės nuskraidintas į Vokietiją gydyti.

Praėjusią savaitę tiriamosios žurnalistikos tinklalapis „Bellingcat“, JAV televizija CNN, Rusijos tiriamosios žurnalistikos tinklalapis „The Insider“ ir Vokietijos savaitraštis „Der Spiegel“ paskelbė, jog atlikę bendrą tyrimą nustatė, kad FSB cheminių ginklų ekspertai Kremliaus kritiką sekė ne vienus metus.

Maskva ne kartą neigė kaltinimus, kad jos saugumo tarnybos prisidėjo prie šio nusikaltimo.

Anksčiau antradienį Maskva pareiškė skelbianti keliems Europos Sąjungos atstovams atsakomųjų sankcijų, reaguodama į Bendrijos sprendimą dėl A. Navalno apnuodijimo paskelbti kelionių draudimą keliems rusų pareigūnams, įskaitant FSB vadovą Aleksandrą Bortnikovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Galima tik pridurti, kad dabar atrado savo tikrają vietą. Sėdi kalėjime ir siuva pirštines...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių