Konflikte su Vakarais Rusija tikisi sustiprinti savo laivyną

Tvyrant įtampai su Vakarais, Rusija planuoja reikšmingai sustiprinti savo karinį jūrų laivyną.

„JAV ir kitos NATO valstybės plečia savo karinio jūrų laivyno buvimą pasaulio vandenynuose, taip pat ir vandenyse prie Rusijos“, – sakė artimas prezidento Vladimiro Putino patarėjas ir buvęs šalies žvalgybos vadovas Nikolajus Patruševas.

Jis tvirtino, kad Rusijai reikia modernizuoti savo laivyną, nes prekybos keliai blokuojami, kovos su piratavimu dingstimi stabdomi, apieškomi ir kai kuriais atvejais konfiskuojami nepriklausomų valstybių krovininiai ir keleiviniai laivai.

„Būtina užtikrinti nuolatinį mūsų laivyno pasirengimą atgrasyti ir užkirsti kelią kariniams konfliktams bei apsaugoti savo šalį pagal tarptautines normas“, – trečiadienį sakė N. Patruševas.

Rusijos prezidentas V. Putinas įsakė atnaujinti strateginius karinio jūrų laivyno plėtros dokumentus, atitinkami nurodymai nusiųsti ministerijoms bei laivų statybos įmonėms.

Išsami informacija apie karinio jūrų laivyno apginklavimo programą neatskleidžiami.

Rusija naudoja savo karinį jūrų laivyną jau daugiau nei dvejus metus vykstančiame kare prieš Ukrainą.

Juodosios jūros laivyno laivai ir flotilė Kaspijos jūroje nuolat paleidžia raketas į miestus ir kitus taikinius Ukrainoje.

Po didelių nuostolių, pavyzdžiui, nuskandinus laivyno flagmaną „Moskva“, didžioji Juodosios jūros laivyno dalis pasitraukė iš savo bazės 2014 m.

Rusijos aneksuotame Krymo pusiasalyje į Novorosijską Krasnodaro srityje.


Šiame straipsnyje: RusijalaivynaskariuomenėVladimiras Putinaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių