Kamerūne pagrobtas prancūzų dvasininkas paleistas

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande (Fransua Holandas) antradienį paskelbė, kad paleistas katalikų kunigas, kuris prieš šešias savaites buvo pagrobtas Kamerūne.

42 metų Georges'ą Vandenbeuschą (Žoržą Vandanbešą) islamistų kovotojai pagrobė lapkričio viduryje Kamerūno šiaurėje ir nugabeno į Nigeriją.

F.Hollande'as padėkojo Nigerijos ir Kamerūno valdžiai už pagalbą siekiant, kad kunigas būtų paleistas. Ypatingą padėką „už asmeninį dalyvavimą“ jis pareiškė Kamerūno prezidentui Paului Biyai (Polui Bijai).

Radikalus islamistų judėjimas islamistų „Boko Haram“, kuris per išpuolius prieš krikščionis ir vyriausybinius taikinius Nigerijos šiaurėje nužudė tūkstančius žmonių, prisiėmė atsakomybę už G.Vandenbeuscho pagrobimą. Apie tai judėjimas paskelbė netrukus po to, kai dvasininkas buvo paimtas į nelaisvę.

Prancūzų diplomatinis šaltinis sakė, kad G.Vandenbeuschas buvo paleistas antradienį paryčiais Kamerūno šiaurinėje dalyje. Atskraidintas kariškių lėktuvu, jis buvo perduotas Prancūzijos ambasadoriaus žinion.

Nigerijos armija pirmadienį paskelbė pradėjusi didelio masto puolimą sausuma ir iš oro prieš „Boko Haram“ kovotojus. Puolimas vykdomas netoli Bamos, esančios silpnai saugomame pasienyje su Kamerūnu.

Per puolimą kariai jau nukovė 56 „Boko Haram“ kovotojus, nurodė kariškių atstovas spaudai generolas majoras Chrisas Olukolade (Krisas Olukoladė).

Tačiau antradienį Ch.Olukolade nurodė, kad armija nedalyvavo išlaisvinant prancūzų dvasininką.

„Negavau jokių pranešimų apie šį incidentą, nes armija nedalyvavo“, – sakė jis.

F.Hollande nurodė paprašęs užsienio reikalų ministro Laurent'o Fabiuso (Lorano Fabiuso) nuskristi į Kamerūno sostinę Jaundę „pasveikinti tėvą Vandenbeuschą ir kiek įmanoma greičiau parskraidinti jį namo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių