Kalinamas Rusijos opozicionierius A. Navalnas paskelbė bado streiką

Rusijoje kalinamas opozicionierius Aleksejus Navalnas trečiadienį pareiškė pradedantis bado streiką pataisos kolonijoje Vladimiro srityje ir reikalaujantis, kad jį būtų leista apžiūrėti gydytojui.

„Skelbiu bado streiką, reikalaudamas vykdyti įstatymą ir leisti pas mane atvykti pakviestam gydytojui“, – per „Instagram“ parašė A. Navalnas.

Jis pridūrė negaunantis medicinos pagalbos ir sakė, kad jaučia nugaros ir kojos skausmus.

Praeitą savaitę šio iškilaus Kremliaus kritiko advokatai pranešė, kad A. Navalno sveikatos būklė pablogėjo.

Tuo metu Federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) Vladimiro srities valdyba pareiškė, kad remiantis „apžiūros rezultatais jo būklė vertinama kaip stabili, patenkinama“.

Srities Visuomeninės stebėtojų komisijos (ONK) nariai, aplankę A. Navalną kolonijoje, savo ruožtu sakė, kad jis skundžiasi kojos skausmu, bet vaikščioti gali.

Pernai rugpjūtį iškiliausią Kremliaus kritiką bandyta nunuodyti kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Po apnuodijimo jis komos būklės buvo nuskraidintas į Vokietiją gydyti.

Sausį sugrįžęs į Rusiją, 44 metų A. Navalnas buvo iškart sulaikytas ir jau kitą mėnesį nuteistas kalėti už tai, kad pažeidė 2014-aisiais byloje dėl sukčiavimo ir lėšų pasisavinimo jam skirtos lygtinės bausmės sąlygas, kai gydėsi užsienyje.

Jo sulaikymas išprovokavo didžiulius protestus, o įkalinimas vasario mėnesį dėl kaltinimų lėšų pasisavinimu sukėlė Rusijos ir užsienio žmogaus teisių grupių pasipiktinimą ir sulaukė Vakarų vyriausybių pasmerkimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to anonimas

to anonimas portretas
O tu kartais ne mazochistas? Tu malonumą jauti kai kitam žmogui blogai ? Nusispjauk 3 kartus , nuo zonos, invalidumo, nei vienas žmogus nėra apsaugotas . O papultum į rusyno zoną, tai per pirmas dvi valandas gal prisisiotum į kelnes, iki kitos dienos ryto gal net ir pražiltum ! ? Banditėliai nusikalstamų grupuočių sėda į zonas, vaikšto susitraukę tenais rusijoje

Anonimas

Anonimas portretas
Žiūrėsim kiek mėnesių sugebės "badauti" tas gaidys. Tikiuosi, pastatys pasaulio rekordą. Pamenu, kaip avčenka badavo ir riebėjo badaudama. Charia triguba pasidarė nuo badavimo. Kur jis dabar, ta "patriotė " ? Kodėl neberašote ?

Bando lygiuotis į Lietuvos pencininkus?

Bando lygiuotis į Lietuvos pencininkus? portretas
Tada , bebadaudamas tikriausiai, toli eis
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių