Iš Kabulo oro uosto pakilo pirmas lėktuvas su evakuojamais keleiviais po JAV pasitraukimo

Iš Kabulo oro uosto ketvirtadienį, pirmą kartą nuo JAV vadovaujamos evakuacijos misijos pabaigos rugpjūčio 30 dieną, pakilo pirmas lėktuvas su maždaug 200 keleivių, įskaitant Jungtinių Valstijų piliečius.

Naujienų agentūros AFP korespondentai stebėjo į Katarą išskridusio lėktuvo pakilimą. Tai buvo pirmas skrydis, organizuotas pasibaigus chaotiškai daugiau nei 120 tūkst. žmonių evakuacijai rugpjūčio mėnesį.

Kataro pareigūnai anksčiau ketvirtadienį pranešė, kad amerikiečiai išskris Kataro oro linijų lėktuvu, kuris atskraidino į Afganistaną humanitarinės pagalbos krovinį. Pareigūnai kalbėjo anonimiškai, nes neįgalioti teikti informaciją žurnalistams.

Nuo kilimo ir tūpimo tako Kabulo oro uoste kalbėjęs specialusis Kataro pasiuntinys Mutlaqas bin Majedas al Qahtani (Mutlakas bin Madžedas Kahtanis) sakė, kad tuo lėktuvu išskris amerikiečiai ir kitų Vakarų šalių piliečiai.

„Vadinkite tai kaip norite, užsakomuoju ar komerciniu skrydžiu, visi turi bilietus ir įlaipinimo talonus, – nurodė jis ir pridūrė, kad dar vienas komercinis skrydis suplanuotas penktadienį. – Tikėkimės, gyvenimas Afganistane grįžta į savo vėžes.“

Nemažos amerikiečių grupės išvykimas taip pat reiškia, kad JAV pareigūnams pavyko rasti kompromisą su valdžią Afganistane perėmusiu Talibanu, pastarosiomis dienomis įstrigus pastangoms keliais užsakytais lėktuvais išskraidinti iš šalies šiaurėje esančio oro uosto amerikiečius ir pavojuje atsidūrusius afganus.

Talibanas žadėjo, kad leis išskristi keleiviams, turintiems reikalingus kelionės dokumentus, tačiau daugelis oro uoste įstrigusių žmonių tokių dokumentų neturi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Luis Smith

Luis Smith portretas
Mano liudijimas apie tai, kaip tapau „Illuminati“ nariu. Noriu žmonėms, norintiems prisijungti prie didžiųjų iliuminatų, žinoti, kaip man padėjo puikus „Illuminati“ narys. Jo vardas yra lordas Morganas. Padeda man susigrąžinti savo gyvenimą nuo mirties stadijos. Atsistatydino po maždaug 5 metų ir šešių mėnesių. Po to, kai juos išdavė tiek daug iliuminatų narių. Bėgant metams buvau beviltiška ir finansiškai pagrįsta. Tačiau vieną dieną naršydamas internete radau Didžiojo iliuminato nario lordo Morgano įrašą, sakydamas, kad jei būtumėte Didžiųjų iliuminatų narys, galite būti garsus, turtingas ir sėkmingas gyvenime. Iš karto susisiekiau ir aš jam viską paaiškinau, jis man patarė ir padėjo, o aš sumokėjau už narystės registracijos formą, kuri buvo panaudota man inicijuoti, ir aš buvau inicijuotas didžiosios naujos iliuminatų pasaulio tvarkos. Tada jie man davė visas gaires ir pasakė, kad visi nauji nariai po iniciacijos bus apdovanoti 1 000 000 USD grynaisiais. Padedant lordui Morganui. Bu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių