Jono Pauliaus II gimimo šimtmečio minėjimą temdo dokumentinis filmas apie pedofilus

  • Teksto dydis:

Lenkijoje sukurtas dokumentinis filmas apie katalikų kunigų išnaudotus vaikus šeštadienį aptemdė šalyje itin gerbiamo velionio popiežiaus Jono Pauliaus II šimtųjų gimimo metinių minėjimą.

„Slėpynėmis“ pavadintą filmą „YouTube“ svetainėje pažiūrėjus beveik 80 tūkst. žmonių, Lenkijos arkivyskupas Wojciechas Polakas (Vojcechas Polakas) Vatikaną paragino „pradėti procedūras“ dėl filme minimų atvejų.

Tai jau antras Tomaszo Sekielski (Tomašo Sekelskio) sukurtas dokumentinis filmas apie Bažnyčios tarnų vykdytą vaikų išnaudojimą. Jame pasakojama apie du brolius, kurie teigia buvę išnaudoti vieno kunigo. Kunigą esą dangstė vienas vyskupas.

„Filmas „Slėpynės“, kurį ką tik mačiau, rodo, jog Bažnyčioje nebuvo laikomasi vaikų ir paauglių apsaugos standartų“, – katalikiškai naujienų agentūrai KAI sakė W. Polakas.

Arkivyskupas pridūrė paprašęs Vatikano pradėti procedūras pagal 2019 metų kovą popiežiaus Pranciškaus paskelbtą apaštališkąjį laišką dėl nepilnamečių ir pažeidžiamų žmonių apsaugos.

Pernai gegužę T. Sekielski pristatė panašų dokumentinį filmą, kuris buvo pavadintas „Niekam nesakyk“. Jis „YouTube“ svetainėje buvo peržiūrėtas beveik 23,5 mln. kartų ir sukėlė nacionalinę diskusiją apie katalikų dvasininkų vykdytą vaikų seksualinį išnaudojimą.

Tačiau vėliau kalbos nurimo. Abiejuose filmuose taip pat nenagrinėjamas veiksmų stokos klausimas tuomet, kai 1978-2005 metais popiežiumi buvo Šv. Jonas Paulius II, kuris gimtojoje Lenkijoje yra nepaprastai gerbiamas.

T. Sekielski jau pareiškė išleisiąs trečią dokumentinį filmą apie „Jono Pauliaus II-ojo vaidmenį slepiant kunigų įvykdytus nusikaltimus“.

Šimtosioms Jono Pauliaus II-ojo gimimo metinėms gegužės 18 dieną paminėti Lenkijoje rengiamos pamaldos, renginiai ir internetiniai koncertai.

Popiežius Jonas Paulius II, kurio tikrasis vardas yra Karolis Wojtyla (Voityla), gimė 1920 metų gegužės 18 dieną Vadovicuose, Pietų Lenkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visokio

Visokio portretas
plauko iskrypeliai ir liberastai zino, kas jiems trukdo galutinai isigaleti pasaulyje.Iskrypeliai pedofilai ir kitokiu pakraipu buvo ir bus ir tarp sventiku, ir tarp kunigu.Bet pagrindine mase ne tarp tikejimo tarnu. Menkaiusias faltas ispuciamas iki pasauline problemos.Kaip buvo su Dievo tarno Australijoje.Kurpe, kurpe kliauza ir gavosi psss.O zmogui gyvenimas sugadintas.

Bambyzas \\\\\.../////

Bambyzas  \\\\\...///// portretas
Kuo norit tuo mane skaitykit,bet mano manymu galima į Dievą kreiptis,gerais darbais,mintimis ir be tarpininko.Išpažinies nepripažystu,bet stegiuos,kad jos nereiktų,jei netyčia sugriešijau, stegiuos išsipirkt geru darbu.Neskaitau šventu to,jei kunigui prisipažino,suvalgė iš kunigo rankų paplotėlį (neaišku ką jomis veikė prieš tai),ir šventas,---daryk velnius toliau.---Į bažnyčią retkačiais nueinu,paaukoju,nes skaitu ji reikalinga,o apie jos tarnus,tai jau kita kalba.

na , faktas yra faktas

na  , faktas yra faktas portretas
si pedofilu-pederastu sekta Vatikane , isdarke ir isniekino Kataliku tikejima visame pasauly....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių