JK ruošiantis galimam karantinui, „Tesco“ apribojo kai kurių prekių pardavimą

Jungtinės Karalystės vyriausybei sugriežtinus COVID-19 užkrato plitimą ribojančias priemones, didžiausia šalyje mažmenininkė „Tesco“ grąžino kai kurių prekių pardavimo vienam asmeniui limitus – kad nepritrūktų jų atsargų, praneša „Financial Times“.

Visų pirma, „Tesco“ klientai negalės įsigyti daugiau kaip trijų vienetų prekių, tokių kaip miltai, makaronai, tualetinis popierius ir drėgnos servetėlės.

„Siekdami užtikrinti, kad kiekvienas žmogus galėtų nusipirkti tai, ko jam reikia, mes apribojome galimybes įsigyti daug tam tikrų prekių“, – teigiama „Tesco“ pranešime.

Diena anksčiau prekybos centrų tinklas „WM Morrison“ taip pat apribojo tualetinio popieriaus bei valymo priemonių pardavimą.

JK ministras pirmininkas Borisas Johnsonas šią savaitę paskelbė kai kurių griežtesnių COVID-19 prevencijos priemonių grąžinimą, pabrėždamas, jog karantinas nacionaliniu mastu antrąkart neįvedamas, gyventojai neįpareigojami užsidaryti namuose, o mokyklos ir universitetai neuždaromi.

Per keturias savaites po karantino paskelbimo kovo mėnesį, JK gyventojai maisto ir namų apyvokos prekėms išleido per 10 mlrd. svarų sterlingų – daugiau nei įprasta prieš Kalėdas, rodė tarptautinės sociologinių tyrimų kompanijos „Kantar“ duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

girdejau

girdejau portretas
Darjanos pranasyste jog 2024m Anglijos nebus ji nugrims po ekokatastrofos kreipiuosi i tave anukele Saulyte iki to grizk i Lietuva nekantriai lauksim seneliai pasakyk ir mamytei Kristinai kad apsisprestu nes tai jau ne juokai matot kas vyksta visur ir geriau maziau bet ramiau pragyvensim grizkit sus itelksim ir 1 kitam padesim jei rasi sia zinute atsakyk lauksim.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių