JK paskelbė apie 600 mln. svarų sterlingų vertės paramą Ukrainai

Jungtinė Karalystė paskelbė skirianti Ukrainai daugiau kaip 600 mln. svarų sterlingų karinės paramos.

Apie tai JK vyriausybė pranešė užsienio reikalų sekretoriaus Davido Lammy vizito Kyjive metu.

„JK parama Ukrainai yra nepalaužiama. Mūsų įsipareigojimas skirti daugiau kaip 600 mln. svarų sterlingų vertės paramos yra naujausia mūsų ilgalaikės paramos Ukrainai dalis. Tai bus gyvybiškai svarbi parama ukrainiečiams, kurie ir toliau kenčia nuo nesiliaujančių Rusijos atakų“, – sakė D. Lammy.

Be kita, ko, buvo paskelbta, kad 2024-2025 metais 242 mln. svarų sterlingų bus skirti skubiems humanitariniams, energetiniams ir stabilizavimo poreikiams, taip pat iš jų bus remiamos reformos, atgaivinimas ir atstatymas.

Taip pat 100 mln. svarų sterlingų bus skiriama humanitarinei pagalbai pažeidžiamiausiems ukrainiečiams paremti – įskaitant tuos, kurie gyvena bendruomenėse prie pat fronto linijų, ir tuos, kurie buvo perkelti į kaimynines šalis ir bendruomenes. Dar 20 mln. svarų bus skirta svarbiausiems elektros tinklų remonto ir apsaugos darbams, atkurti prieigai prie gyvybiškai svarbaus elektros energijos tiekimo ir Ukrainos energetikos infrastruktūrai stiprinti.

40 mln. svarų sterlingų bus skirta stabilizavimui ir ankstyvam gaivinimui, „siekiant užtikrinti, kad Ukraina ne tik laimėtų karą, bet ir galėtų pradėti siekti taikos“. Šis finansavimas apima gyvybiškai svarbią pagalbą Ukrainai, kad ji galėtų priešintis Rusijos agresijai, paramą naujai išlaisvintoms teritorijoms stabilizuoti ir lėšas darbams, kuriais siekiama patraukti atsakomybėn asmenis, atsakingus už Ukrainoje įvykdytus karo nusikaltimus.

 


Šiame straipsnyje: pagalba Ukrainaikaras UkrainojeJungtinė KaralystėDavidas Lammy

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių