JAV prokurorai iš narkotikų barono siekia priteisti 12,7 mlrd. dolerių

Jungtinių Valstijų prokurorai paskelbė siekiantys iš Meksikos narkotikų barono Joaquino Guzmano, pravarde „El Chapo“ (Neūžauga), priteisti 12,7 mlrd. dolerių turto, kurį J. Guzmanas įgijo iš savo narkotikų kartelio pajamų.

Pasak prokuroro Richardo Donoghue, Jungtinės Valstijos teisėtai „reikalauja priteisti visą turtą, kurį kaltinamasis įgijo iš su narkotikų prekyba susijusių lėšų“.

Remiantis narkotikų kainomis juodojoje rinkoje, per 25 metus J. Guzmano vadovaujamas Sinaloa kartelis pardavė narkotikų Jungtinėse Valstijose už beveik 13 mlrd. dolerių. Didžiausią parduotų narkotikų dalį sudarė kokainas (11,8 mlrd. dolerių), taip pat – marihuana (846 mln.) ir heroinas (11 mln.).

Toliau gauti pinigai būdavo išplaunami ir jais būdavo finansuojama kartelio veikla ir asmeninių J. Guzmano ir jo patikėtinių „lėktuvų, povandeninių laivų ir kitų transporto priemonių“ įsigijimas.

„Nebūtina įrodyti, kad kaltinamasis gali sumokėti šią sumą pinigų, reikia tik įrodyti, kad tokią pinigų sumą kaltinamasis galėjo pasisavinti“, – sakoma prokurorų ieškinyje.

Tuo tarpu J. Guzmano advokatas Jeffrey'is Lichtmanas tvirtino, kad šis ieškinys yra tiesiog „akademinis uždavinys“, nes prokurorai esą niekada nerado nė dolerio iš tų 12,7 milijardo, kuriuos galėjo pasisavinti „El Chapo“.

J. Guzmanas buvo pripažintas kaltu šių metų vasarį dėl prekybos šimtais tonų kokaino, heroino, metamfetamino ir marihuanos. Jis taip pat nuteistas už pinigų plovimą ir neteisėtą ginklų laikymą.

Buvęs J. Guzmano bendras Neūžaugos teisme atskleidė, kad 1990-aisiais, kai Sinaloa kartelis buvo pačiame jėgų žydėjime, jo lyderis po pasaulį keliavo 4 asmeniniais lėktuvais, turėjo rūmus Akapulke ir privatų zoologijos sodą Gvadalacharoje.

Paskutinės instancijos teismas J. Guzmanui nuosprendį skelbs liepos 17 d. Manoma, kad narkotikų baronas sulauks kalėjimo iki gyvos galvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šaumuoliai JAV prokurirai ir teisėjai

šaumuoliai JAV prokurirai ir teisėjai portretas
kiek nusikaltėlis uždirbo iš nusikalstamos veiklos, tiek turto nacionalizuoja valstybė. Ir nebūtų tokių nesąmonių kaip Lietuvoje. Nusikaltėlis nieko nedirbo, sukaupė turtus, o teisėjai nieko nekonfiskuoja.

ta

ta portretas
/barona/ reikia sodinti iki GG o prokurorus teisti uz korupcija nes pinigai tai nesvarus stai tau ir jav demonkratija kur N.Venskiene laikoma iki siol sionistu nes kovoja pries pedofilus ,,,,,

JANKIAI NE LIETUVIAI

JANKIAI NE LIETUVIAI portretas
TIEMS DAUG MAŽIAU PAKAKTŲ.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių