JAV pirmoji pora įžiebė nacionalinę Kalėdų eglę

  • Teksto dydis:

JAV sostinė pradeda puoštis Kalėdoms: trečiadienį prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) vadovavo sekundžių skaičiavimui iki nacionalinės Kalėdų eglės įžiebimo, o pirmoji ponia Melania Trump (Melanija Tramp) įjungė Prezidento parke į pietus nuo Baltųjų rūmų stovinčio išpuošto medžio apšvietimą.

„Linksmų Kalėdų visiems, – pasakė prezidentas. – Tiesiog turime pasakyti visi kartu: linksmų, linksmų Kalėdų.“

Baigiantis renginiui, kurio metu su muzikiniais numeriais pasirodė LOCASH, Spensha Baker (Spenša Beiker), Gabby Barrett (Gabi Baret), Abby Anderson (Ebi Anderson) ir kiti, D. Trumpas tylos minute pagerbė šiemet šalyje įvykusių nelaimių aukas.

„Galvojame apie tuos, kurie atkuria savo gyvenimus po niokojamų miško gaisrų, griaunančių uraganų ir baisios tragedijos, – sakė jis. – Mes esame viena Amerikos šeima ir skauda mums visiems, ir mes sveikstame drauge, ir visuomet ištversime drauge.“

D. Trumpas taip pat pagerbė dalyvavusias globėjų šeimas, ugniagesius, gelbėtojus, kariškius ir jų artimuosius.

„Visos jų šeimos yra mūsų šeimos“, – sakė jis.

Ceremonijoje dalyvavo prezidento vaikai Donaldas jaunesnysis ir Tiffany (Tifani), marti Lara Trump (Lara Tramp), Donaldo jaunesniojo draugė Kimberly Guilfoyle (Kimberli Gilfoil), Baltųjų rūmų aukšto rango patarėja Kellyanne Conway (Kelian Konvėj) ir vidaus reikalų sekretorius Ryanas Zinke'as (Rajenas Zinkas).

Ši prezidento tradicija gyvuoja jau 96-tus metus. Pirmą kartą Kalėdų eglė buvo įžiebta per Kūčias 1923 metais, kai prezidentas Calvinas Coolidge'as (Kalvinas Kulidžas) tai padarė stebint 3 tūkst. žiūrovų.

Kaip nacionalinė Kalėdų eglė yra puošiama toje vietoje auganti dygioji eglė. Ją supa 56 mažesni medžiai su papuošimais iš visų JAV valstijų, teritorijų ir Kolumbijos apygardos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jokios pagarbos musulmonų religiniams jausmams. :|
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių