J. Borrellis: ES derybininkų grupė išvyko į Minską aptarti migrantų repatriacijos

Europos Sąjungos ekspertų grupė išvyko į Baltarusiją aptarti techninių klausimų, susijusių su nelegalių migrantų, susirinkusių prie Lenkijos sienos, repatriacija, antradienį pranešė bloko diplomatijos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).

„Nedidelė grupė, atstovaujanti Europos Komisijai ir Europos išorės veiksmų tarnybai (EIVT), vyksta į Minską. Bus kalbama apie techninius kontaktus, siekiant nustatyti, ko reikia žmonių repatriacijai supaprastinti“, – sakė J. Borrellis per konferenciją vaizdo ryšiu iš Tadžikijos sostinės Dušanbės.

Jis akcentavo, kad kalbama tik apie techninių klausimų išsprendimą, o ne apie visapusiškas derybas su Minsku. Briuselis tokių derybų atsisako.

Anksčiau antradienį Europos Komisijos pirmininkės pavaduotojas Margaritis Schinas pareiškė, kad Europa ketina siekti nelegalių migrantų sugrįžimo į kilmės šalis spartinimo.

„Turime idėją. Ja siekiama spartinti migrantų sugrįžimą namo“, – sakė jis trumpoje spaudos konferencijoje Briuselyje.

Pasak jo, „iš Baltarusijos išskris daug naujų lėktuvų“ su migrantais, grįžtančiais į savo šalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
siuskit kartu su tuo borely ir svietka butu idomu pamatyt batkos reakcija juk panasius politsposus/ iskrete ir navalionas su sukasvyliu ir kuo tai baigesi===

Kažin

Kažin portretas
ar mūsų Vyriausybė su anūku nepakels pasipiktinimo, kad EK ir EIVT neatsiklausė jų sutikimo ir neinformavo....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių