Izraelis planuoja iki sausio galo paskiepyti 2 mln. žmonių

Izraelis sekmadienį pranešė planuojantis, jog iki sausio pabaigos 2 mln. šalies gyventojų bus gavę dvi vakcinos nuo koronaviruso dozes.

Šalies premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) giriasi, kad toks skiepijimo tempas yra greičiausias pasaulyje.

Nuo gruodžio 19-osios, kai Izraelio premjeras sulaukė pirmosios dozės, Izraelis ėmė įgyvendinti skiepijimo kampaniją naudojant „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtą vakciną.

Sveikatos ministerijos generalinis direktorius Hezi Levy (Hezis Levis) sakė, kad dėl itin aktyvaus skiepijimosi Izraelis ketina lėtinti vakcinacijos tempą, kad pataupytų atsargas.

Žmonės turi būti paskiepyti dviem dozėmis, kurių antroji turi būti suleista trys savaitės po pirmosios.

„Mes lėtiname pirmosios vakcinos dozės leidimo tempą, kad galėtume rezervuoti turimas atsargas antros dozės suleidimui tiems žmonėms, kuriems buvo suleista pirmoji dozė“, – nacionalinei televizijai KAB sakė H. Levy.

Tačiau jis pridūrė, kad iki mėnesio pabaigos dviem vakcinos dozėmis turėtų būti pasiskiepiję maždaug penktadalis Izraelio gyventojų, pradedant sveikatos apsaugos sistemos darbuotojais ir vyresniais nei 60 metų asmenimis.

„Iki sausio pabaigos turėtume turėti du milijonus pasiskiepijusių žmonių, daugiausia vyresnio amžiaus“, – sakė jis.

Penktadienio duomenimis, Izraelyje pirmoji vakcinos dozė jau suleista milijonui gyventojų.

„Mes viršijame visus rekordus, – sakė B. Netanyahu, penktadienį lankydamasis arabų gyvenamame Izraelio Um al Fahmo mieste, kur, kaip skelbiama, buvo suleista milijoninė vakcinos dozė. – Mes lenkiame visą pasaulį.“

Izraelio centrinio statistikos biuro 2020 metų pabaigoje paskelbtais duomenimis, Izraelyje gyvena 9,29 mln. žmonių. Į šį skaičių įtraukta ir aneksuota rytinė Jeruzalės dalis, kurioje Izraelio valdžios tarptautinė bendruomenė nepripažįsta.

Sekmadienį paskelbti Sveikatos ministerijos duomenys rodo, kad iš viso nuo vasario, kai buvo patvirtintas pirmas COVID-19 atvejis, šalyje iki šiol koronavirusu užsikrėtė 435 866 žmonės, o beveik 3 400 žmonių mirė.

Ministerija penktadienį taip pat pranešė, kad šalyje užfiksuota 18 naujos koronaviruso atmainos, kuri pirmiausia buvo aptikta Britanijoje, atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Zydas zydo nezudys reiskias vakcina saugi

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuoliai

Anonimas

Anonimas portretas
Dar parasykit kiek planuoja paskiepyti Papua Naujoji Gvineja, mums labai aktualu. ;)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių