Istorinis susitarimas: JAV pradės tiekti anglis Ukrainai

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos pagal istorinį susitarimą, apie kurį paskelbta pirmadienį, pirmą kart pradės tiekti anglis Ukrainai, kas turėtų padėti krizės ištiktai šaliai nutraukti priklausomybę nuo Rusijos.

Susitarimą anksčiau šį mėnesį pasirašė JAV bendrovė „Xcoal Energy & Resources“ ir Ukrainos valstybinė energetikos kompanija „Centrenergo“. Remiantis juo, iki šių metų pabaigos Ukrainai bus patiekta maždaug 700 tūkst. tonų anglių.

JAV prekybos sekretorius Wilburas Rossas (Vilburas Rosas) pasveikino šį susitarimą ir pareiškė, kad „jis atnešė didelės ekonominės naudos mūsų šalies anglies bendruomenei“. Pasak jo, šis susitarimas „leis Ukrainai diversifikuoti savo energijos šaltinius prieš artėjančią žiemą, padės sustiprinti svarbų strateginį partnerį, patiriantį regioninį spaudimą, kuriuo siekiama pakenkti JAV interesams“.

Šilumos gamybai naudojama anglis yra gerokai pigesnė už metalurgijos sektoriuje naudojamą anglį. Ukraina siekia sukurti šilumos gamybai skirtos anglies rezervą, kad jos šiluminės elektrinės galėtų veikti po to, kai kovą nutrūko anglies tiekimas iš separatistų kontroliuojamų rytinių Ukrainos teritorijų.

Kalbėdamas JAV ambasadoje Kijeve „Xcoal Energy & Resources“ prezidentas Ernie Thrasheris (Ernis Trešeris) susitarimą pavadino istoriniu ir pareiškė, kad jo kompanija „yra pasirengusi patenkinti Ukrainos poreikius“.

Tuo tarpu „Centrenergo“ vadovas Olegas Kozemka sakė, kad dviejų kompanijų sutartis „buvo pasirašytas įgyvendinant susitarimą“, kuris buvo pasiektas tarp JAV ir Ukrainos prezidentų Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir Petro Porošenkos.

„Pirmosios 85 tūkst. tonų siuntos laukiama rugsėjo pradžioje“, – sakė O. Kozemka.

JAV energetikos sekretorius Rickas Perry (Rikas Peris) sakė, kad amerikietiška anglis taps „saugiu ir patikimu energijos šaltiniu bendrovei „Centrenergo“ ir jos elektros vartotojams“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip

šiaip portretas
iš Donbaso perkant ,kainavo apie 60 dolerių,iš Amerikos kainuos apie 160,viskas brangs Ukrainoje,svarbu politika

pritariu

pritariu portretas
Ilgai juokiausi . Salo herojam :)

Super

Super portretas
2.25 karto brangesnes amerikietiskos, super sanderis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių