H. Jeffriesas išrinktas Atstovų Rūmų demokratų lyderiu

  • Teksto dydis:

JAV demokratų įstatymų leidėjai trečiadienį išrinko Hakeemą Jeffriesą (Hakimą Džefrisą) savo naujuoju lyderiu Atstovų Rūmuose, pakeisiančiu Nancy Pelosi (Nensę Pelouzi), kuri kiek anksčiau paskelbė apie savo sprendimą sausį pasitraukti iš šio posto.

H. Jeffriesas, demokratų vadovybėje dirbantis nuo 2019 metų, bus pirmasis juodaodis, vadovausiantis vienai iš pagrindinių partijų Kongrese.

Per balsavimą, vykusį už uždarų durų, 52 metų H. Jeffrieso kandidatūrai nesipriešino nė vienas partietis. Taip pat buvo išrinkti antrą ir trečią pagal svarbą postus užimsiantys politikai.

H. Jeffriesas yra 30 metų jaunesnis už N. Pelosi, taigi Niujorkui atstovaujančio kongresmeno išrinkimas demokratams reiškia kartų pokytį.

„Ši naujoji lyderių karta atspindi mūsų didžios tautos gyvybingumą ir įvairovę“, – pažymėjo N. Pelosi sveikinimo pareiškime, kurį paskelbė po trečiadienį įvykusio balsavimo.

Kiek anksčiau šį mėnesį N. Pelosi paskelbė, jog sausį, kai pasibaigs jos, kaip Atstovų Rūmų pirmininkės kadencija, ir respublikonai po pergalių vidurio kadencijos rinkimuose perims šių Kongreso rūmų kontrolę, ji pasitrauks iš demokratų partijos vadovybės.

Tačiau 82 metų N. Pelosi, kuri partijos frakcijos Kongrese lydere buvo pirmą kartą išrinkta 2003 metais, o 2007 metais tapo pirmąja moterimi, stojusia prie Atstovų Rūmų vairo, toliau atstovaus savo Šiaurės Kalifornijos apygardai.

Respublikonai per šio mėnesio pradžioje įvykusius vidurio kadencijos rinkimus užsitikrino nedidelę daugumą Atstovų Rūmuose, tačiau demokratai išsaugojo Senato kontrolę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių