Graikijoje du rusai nuteisti kalėti 395 metus

Graikijos teismas nuteisė du rusus kalėti 395 metus ir paskyrė jiems 6 milijonų eurų baudą už nelegalių migrantų gabenimą.

Tai pirmadienį naujienų agentūrai TASS pranešė Rusijos ambasados Atėnuose darbuotojas.

„Graikijos Kalamatos miesto apeliacinis teismas paskelbė kaltinamuosius nuosprendžius dviem Rusijos piliečiams – Platonui Davydovui ir Antonui Karamovui. Jie buvo sulaikyti čia praėjusių metų birželį įtarus juos neteisėtu migrantų gabenimu į Graikiją“, - sakė diplomatas.

Anot ambasados atstovo, pastaruoju metu Graikijoje vis dažniau sulaikomi Rusijos jūreiviai, dirbantys pagal sutartį užsienio laivuose. „Jiems pateikiami kaltinimai nelegalių imigrantų gabenimu. Vien tik pernai buvo sulaikyta 12 rusų iš laivų įgulų. Iš viso Graikijoje šiuo metu yra laikomi 24 Rusijos piliečiai“.

Rusijos diplomatas pažymėjo, kad Graikijos įstatymai ir jų taikymo praktika nelegalius migrantus gabenančių žmonių atžvilgiu yra labai griežti. „Už pirmąjį migrantą vežėjai nuteisiami 15 metų kalėti, o už kiekvieną paskesnį – 7,5 metų. Todėl laisvės atėmimo bausmės dažnai sudaro dešimtis ir net šimtus metų“, - sakė jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dabar graikai bus įpareigoti UŽTIKRINT tokį ilgą gyvenimą, kitu atveju artimieji jiems pateiks IEŠKINIUS!

Grazina

Grazina portretas
Galės dabar supūti už grotu

A

A portretas
Va cia tai srokai,tai ne musu libelerastu istatymai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių