G. Thunberg ragina pasaulio lyderius išvien spręsti planetą apėmusias krizes

Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg (Greta Tunberg) ragina pasaulio lyderius dirbti išvien sprendžiant krizes, taip pat klausytis mokslininkų patarimų.

17 metų švedė trečiadienį pareiškė, kad klimato krizė „galbūt nėra tokia neatidėliotina kaip „koronos“ krizė, tačiau turime jau dabar ją spręsti, kitaip ji taps negrįžtama“. Koronaviruso protrūkį ji pavadino „tragedija“.

Pasak G. Thunberg, pasaulio lyderiai turi užmiršti nesutarimus ir priimti sprendimus, kurie „ilgainiui gali būti reikalingi“.

Tokius komentarus ji išsakė per pokalbį su Vokietijos Potsdamo poveikio klimatui tyrimų instituto direktoriumi Johanu Rockstromu (Johanu Rokstriomu). Jiedu dalyvavo tiesiogiai transliuotame renginyje, skirtame paminėti Žemės dienos 50-ąsias metines.

Dėl koronaviruso pandemijos įvesto karantino daugelyje didmiesčių nebėra smogo. Juose taip pat sumažėjo kietųjų dalelių koncentracija, palyginti su praėjusias metais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Aš palaikau Gretą, man netrukdo nei jos kitoniškumas, nei jos amžius. O konspiracijos teorijos, kad už jos kažkas stovi ir pan. man atrodo visiška nesamonė. Ar nepastebėjote, kad žiema nesninga?

...

... portretas
Tie vėjininkai šlykščiai naudojas vaiku-ligoniu, BET - tuo pačiu jie tyčiojas ir iš mūsų: "Durniai tik durnę supras".

Stasius

Stasius portretas
Kaip gerai ,kad yra tokia ,,proto bokstas,, o tai pasaulio lyderiai ir visi mokslininkai taip ir gyventu nieko nezinodami nei apie ta atsilima nei apie kitas planetos bedas...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių