F. Hollande'as: D. Trumpo administracija meta iššūkius Europai

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) penktadienį pareiškė, kad Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija mestelėjo „iššūkių“ Europai.

„Pakalbėkime labai atvirai, iššūkių yra, tokių iššūkių, kuriuos JAV administracija meta mūsų prekybos taisyklėms, taip pat mūsų sugebėjimui spręsti konfliktus pasaulyje“, – F. Holande'as kalbėjo Berlyne.

„Taigi, mes, žinoma, turime kalbėtis su D. Trumpu, kadangi amerikiečiai jį išsirinko savo prezidentu“, – kalbėjo Prancūzijos prezidentas spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

„Tačiau mes turime tai daryti, remdamiesi europietiškais įsitikinimais ir skatindami mūsų interesus bei mūsų vertybes“, – sakė jis.

A. Merkel, neminėdama D. Trumpo pavardės, pareiškė: „Mes matome, kad padėtis pasaulyje keičiasi greitai ir dramatiškai“.

„Ir mes turime reaguoti į šiuos naujus iššūkius, gindami ne tik mūsų laisvą visuomenę, laisvą prekybą, bet ir kalbėdami apie ekonominius iššūkius“, – pridūrė kanclerė.

D. Trumpas sukėlė JAV sąjungininkių Europoje nerimą, paskelbęs apie visą virtinę savo radikalių politinių planų, pavadinęs NATO „pasenusia“ ir pažadėjęs atsisakyti transatlantinės prekybos planų.

JAV prezidentu tapęs milijardierius penktadienį susitinka su britų premjere Theresa May (Tereza Mei), kuri vadovaus savo šalies išstojimui iš ES, pernai britams nubalsavus už pasitraukimą iš Bendrijos. Tai bus pirmasis oficialus D.Trumpo kaip prezidento susitikimas su užsienio valstybės lyderiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Europiderasai rinkites savo pampersus - ATEJO NAUJAS PASAULIS

Anonimas

Anonimas portretas
pirma,savo kieme,reikia tvarkytis patiems.Antra,ant svetimo sprando i roju nejojama.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių